Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

18 Apr 2024, 11:18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία είναι στη λίστα «It List 2024» του περιοδικού Travel + Leisure με τα 100 καλύτερα νέα ξενοδοχεία της χρονιάς από όλο τον κόσμο, τα οποία αποτελούν επιλογές των ειδικών συντακτών του.

Τα Ελληνικά ξενοδοχεία της λίστας είναι τα Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά, Mandarin Oriental, Costa Navarino στη Μεσσηνία και One&Only Aesthesis στην Αθήνα.

Τα ξενοδοχεία Eliamos και Mandarin διακρίθηκαν στην ειδικότερη κατηγορία των συνολικά 26 Καλύτερων Νέων Διεθνών Resort, ενώ το One&Only Aesthesis στην κατηγορία των δεκατεσσάρων Πιο Πολυτελών Νέων Ξενοδοχείων της χρονιάς.

Για το Eliamos το περιοδικό αναφέρει ότι περιλαμβάνει 12 πέτρινες βίλες σε μίνιμαλ διακόσμηση και μια βίλα με θέα στη θάλασσα με τρία υπνοδωμάτια, εκτεταμένο μπαλκόνι και ιδιωτική πισίνα με αλμυρό νερό. Περιλαμβάνει ακόμα εστιατόριο με δημιουργικά μεσογειακά πιάτα από τοπικά υλικά, κοινόχρηστη πισίνα και υπαίθριο γυμναστήριο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις παραλίες με δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα ή να νοικιάσουν πλωτό μέσο για να επισκεφθούν απομονωμένες ακτές. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα κράτησης μασάζ ή ρεφλεξολογίας στη βίλα.

Το Mandarin Oriental στη Μεσσηνία προσφέρει πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές γεύσεις και είναι το πρώτο ξενοδοχείο Mandarin στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο διαθέτει 99 σουίτες και βίλες και πολλές πολυτελείς εγκαταστάσεις, όπως μπαρ στην πισίνα, εστιατόριο με pizza bar, εσωτερική και εξωτερική πισίνα και spa.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γευστικές εμπειρίες ελαιόλαδου, να εξερευνήσουν τη λίμνη Γιάλοβα με ηλεκτρικά ποδήλατα, έναν πλούσιο βιότοπο για μεταναστευτικά πουλιά, και να περιηγηθούν με σκάφος για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που έλαβε χώρα στο κόλπο που είναι ορατός από κάθε σουίτα και βίλα του θέρετρου.

Το πρώτο One&Only στην Ελλάδα, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε απόσταση 10 μιλίων από το κέντρο της πόλης, διαθέτει ευρύχωρες "κατοικίες", σχεδιασμένες για οικογένειες και ομάδες φίλων, ενώ τα παραθαλάσσια μπανγκαλόου έχουν ξύλινες προβλήτες και σκάλες που κατεβαίνουν προς το νερό. Η διαμονή θυμίζει περισσότερο διακοπές στη Μύκονο παρά στην πόλη. Ο σεφ Paco Morales, γνωστός για το εστιατόριο Noor τριών αστέρων Michelin, στην Κόρδοβα, επιμελείται της κουζίνας, ενώ εκεί βρίσκεται και το πρώτο Guerlain Spa.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα