Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία

03 May 2024, 07:42 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας, διοργανώνει ταξίδι εξοικείωσης από 15 έως 19 Μαΐου, στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και γενικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου κ. Gilbert Αlbert Lugassy από τη γαλλική εφημερίδα «Dernières Nouvelles d’ Alsace».

Η γαλλική αυτή εφημερίδα, κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή με τιράζ 130.000 αντίτυπα και σε διαδικτυακή μορφή (www.dna.fr) με 9 εκατ. επισκέπτες μηνιαίως. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Twitter έχει 180.000 ακολούθους, στο Facebook 207.000 ακολούθους και το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου.

Ο φιλοξενούμενος δημοσιογράφος, πρόκειται να συμμετάσχει στο θεματικό συμπόσιο με τίτλο «Following Aristotle - Από τον Αριστοτέλη στον Άθωνα», που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, με στόχο να αναδείξει τον ιστορικό και χρονικό συσχετισμό μεταξύ των Αρχαίων Σταγείρων και του Άθωνα, τη σύνδεση των ελληνιστικών χρόνων με τους βυζαντινούς, καθώς επίσης και όλη την περιοχή.

Η δράση πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην προβολή της Ελλάδας, του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Χαλκιδικής, ως ιδανικό προορισμό εναλλακτικών διακοπών.

Ο κ. Lugassy, θα συλλέξει το απαραίτητο υλικό για τη συγγραφή ενός έντυπου μονοσέλιδου άρθρου-αφιερώματος στη γαλλική εφημερίδα «Dernières Nouvelles d’ Alsace», το οποίο θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της. Το αφιέρωμα που θα καλύπτει την πολιτιστική κληρονομιά, τη γαστρονομία της περιοχής, καθώς και προτάσεις για διακοπές, αναμένεται να δημοσιευθεί εντός του Ιουνίου.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα