Παγωτό "Κασσάδρα" και τοπική γαστρονομία προωθεί ο Δήμος
26 May 2017, 08:35 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Παγωτό με την επωνυμία "Κασσάνδρα" και με ιδιαίτερο συστατικό το λάδι Χαλκιδικής, που θα αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος, λανσάρει από αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Κασσάνδρας, στο πλαίσιο της ανάδειξης και προβολής της γαστρονομικής του ταυτότητας.
Το παγωγό "Κασσάνδρα" θα είναι σε κυπελάκι, με γεύσεις κρέμα και σοκολάτα (χωρίς να "βγαίνει" η αίσθηση του λαδιού) και ήδη ξεκίνησε η παραγωγή του σε συνεργασία με την παγωτοβιομηχανία Kayak. Στο κουτάκι θα υπάρχει το λογότυπο visitkassandra.com, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν πού θα βρουν πληροφορίες για την περιοχή. Στόχος είναι να καθιερωθεί το παγωτό ως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τοπικής γαστρονομίας.
H ανάδειξη της τοπικής γασταρονομίας αποτελεί πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, με πρόεδρο την κυρία Μαρία Παπαδημητρίου. Την περασμένη Τετάρτη η Επιτροπή παρουσίασε αυτήν την πρωτοβουλία σε εστιατόριο της Αθήνας, συνεχίζοντας τη δράση προβολής που ξεκίνησε από τη Σουηδία και θα συνεχιστεί και σε άλλες ξένες αγορές.
Εκτός από το τοπικό παγωτό, η Επιτροπή έχει προχωρήσει στην παραγωγή βίντεο με προτάσεις τοπικών φαγητών, που έχει επιμεληθεί σεφ της περιοχής.
Ο Δήμος Κασσάνδρας επικεντρώνει τις δράσεις προβολής σε νέες αγορές για τη Χαλκιδική, πλην των γειτονικών χωρών και της Ρωσίας, έχοντας ήδη αποτελέσμστα από την Τουρκία και αναμένει ότι ανάλογη συνέχεια θα υπάρξει από τη Σουηδία και τις άλλες σκανδιναβικές χώρες.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος τόνισε τον επενδυτικό οργασμό στη Χαλκιδική σε νέα ξενοδοχεία πολυτελείας, ύψους 350 εκατ. ευρώ.
διαβάστε ακόμα
- Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος 26/04 | 07:23
- 10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου 26/04 | 07:22
- Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα 26/04 | 07:18
- Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά 25/04 | 13:42
- Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της 25/04 | 12:31
- Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια 25/04 | 07:08
- Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη 24/04 | 07:24
- Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο 25/04 | 07:03
- 13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία 25/04 | 07:59
- Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη 24/04 | 07:22
δημοφιλέστερα
- 1 Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος 25.04.2024 | TOUR OPERATORS
- 2 Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν 25.04.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 3 "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης 25.04.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 4 Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές! 25.04.2024 | ΑΓΟΡΕΣ
- 5 Η Hilton ανοίγει 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα 25.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 6 HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών 25.04.2024 | ΞΕΕ
- 7 Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια 25.04.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 8 Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά 25.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας 25.04.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 10 Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024 25.04.2024 | ΕΟΤ