Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

26 Apr 2024, 07:18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Δημοτική Επιτροπή Κω αποφάσισε τον ορισμό των δικαιούχων για το έτος 2024 σε ότι αφορά το ποσοστό έκπτωσης στα εισιτήρια Αστικής Συγκοινωνίας και στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών καθώς και το καθεστώς δωρεάν μετακίνησης.

Ανάμεσα στους δικαιούχους είναι και οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, εμπορικά και τουριστικά καταστήματα.

Ειδικότερα, δικαιούχοι έκπτωσης 50% είναι εργαζόμενοι ξενοδοχειακών μονάδων, με την προσκόμιση φωτογραφίας και θεωρημένης (σφραγίδα και υπογραφή Διευθυντή) βεβαίωσης του ξενοδοχείου που εργάζονται.

Επίσης, δικαιούχοι έκπτωσης 50% είναι εργαζόμενοι εμπορικών και τουριστικών καταστημάτων με την προσκόμιση στην Υπηρεσία φωτογραφίας και βεβαίωση εργοδότη. Η φωτογραφία προσκομίζεται μόνο μία φόρα κατά την αρχική έκδοση της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Η βεβαίωση θα προσκομίζεται υποχρεωτικά κάθε μήνα ώστε με αυτό τον τρόπο να αποδεικνύεται ότι ο εργαζόμενος συνεχίζει να εργάζεται νόμιμα στην επιχείρηση.

Η κάρτα είναι μηνιαία, αναφέρεται σε ημερολογιακό μήνα, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής της. Το αντίτιμο καταβάλλεται για όλο τον μήνα. Σε περίπτωση ανανέωσης της μηνιαίας κάρτας το ποσοστό έκπτωσης θα ισχύει μόνο αν αυτή ανανεώνεται λίγες ημέρες πριν την λήξη της ή τις πρώτες πέντε ημέρες του εκάστοτε μήνα. Σε περίπτωση ανανέωσης της κάρτας πέραν της προθεσμίας ο εργαζόμενος χάνει το δικαίωμα του ποσοστού έκπτωσης 50% και θα πρέπει να καταβάλει στο ακέραιο το αντίτιμο των 60 ευρώ. Σε περίπτωση μη κατοχής ανανεωμένης κάρτας, ο/η κάτοχος της κάρτας υποχρεούται στην έκδοση εισιτηρίου για την επιβίβαση του/ης στο λεωφορείο, από την πρώτη μέρα κάθε μήνα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα