Περικλής Αντωνίου | Πτώχευση Thomas Cook: Μέτρα ανάλογα με της Ισπανίας για τον ελληνικό τουρισμό

16 Oct 2019, 10:14 | ΑΠΟΨΗ

TornosNews.gr

Περικλής Αντωνίου | Πτώχευση Thomas Cook: Μέτρα ανάλογα με της Ισπανίας για τον ελληνικό τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει ανάλογα μέτρα με την Ισπανία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κατάρρευσης του Thomas Cook, σχολιάζει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ Περικλής Αντωνίου, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του Tornos News.

Γράφει:

Παράδειγμα προς μίμηση, τροφή προς σκέψη.

Όταν ο Τουριστικός τομέας στην Ελλάδα συμμετέχει στο ΑΕΠ και στην ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ υπερδιπλάσια των αντίστοιχων μέσων όρων της Ε.Ε., εισφέροντας άμεσα στην Εθνική Οικονομία ~€15-17 δις ετησίως και έμμεσα ~€35-40 δις, ειναι λογικό, δίκαιο και κυρίως αναγκαίο να ενισχυθεί με κίνητρα ανάλογα της Ισπανιας.

Και τούτο, προκειμένου να καλυφθεί τουλάχιστον η διαφορά της "ζημιάς", των καταλυμάτων απ'την πτώχευση της Thomas Cook, των €315 εκ., μείον όσων ευρώ, εν τω μεταξύ, εισπραχθούν (αν εισπραχθούν) απ'τις όποιες διεκδικήσεις.

Το κόστος των κινήτρων θα υπερκαλυφθεί στο πολλαπλάσιο απ'τις τουριστικές εισπράξεις, υπέρ του ΑΕΠ και της Απασχόλησης, ενισχύοντας παράλληλα τα Δημόσια και Ασφαλιστικά Ταμεία, τους τζίρους επιχειρήσεων, το εισόδημα νοικοκυριών, την Αγορά/Κατανάλωση (κυρίως των ιχθυογεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων μας, αφού σε μια διανυλτέρευση αντιστοιχούν ~5-6 κιλά κατανάλωσης τους και ~ 1,5-2 ημερομίσθια Απασχόλησης), τη ρευστότητα κλπ, βελτιώνοντας αισθητά την Ποιότητα Ζωής όλων μας, πούναι και το ... μεγάλο ζητούμενο!!!

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα