Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

23 Apr 2024, 11:28 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουριsmού (Un Tourism) και το Hotelschool The Hague, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και την εκτέλεση πρωτοποριακών έργων στον κλάδο της φιλοξενίας.

Το Hotelschool The Hague ιδρύθηκε και χρηματοδοτήθηκε το 1929 από τη βιομηχανία της φιλοξενίας για να δημιουργήσει έναν κόμβο όπου οι συνεργάτες του κλάδου θα μπορούσαν να αποκτήσουν και να μοιραστούν νέες ιδέες, δεξιότητες και γνώσεις. Έκτοτε, έχει γίνει μια επαγγελματική επιχείρηση με ισχυρή διεθνή φήμη στη διαχείριση της φιλοξενίας. Αν και το Hotelschool The Hague έχει επεκταθεί σημαντικά με τα χρόνια, παρέμεινε πάντα πιστό στην αρχική του εντολή με σαφή δέσμευση στη φιλοξενία και ισχυρή σύνδεση με τον κλάδο. Παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και έρευνα αιχμής στον τομέα της διεθνούς διαχείρισης φιλοξενίας, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση, "βγάζοντας" περιζήτητους πτυχιούχοι που διαπρέπουν σε ηγετικούς ρόλους παγκοσμίως.

Το Hotelschool The Hague προσφέρει πολλά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τετραετούς πτυχίου στη διαχείριση φιλοξενίας, ενός προγράμματος γρήγορης εκπαίδευσης και ενός μεταπτυχιακού 13 μηνών στη διοίκηση επιχειρήσεων στον τομέα της φιλοξενίας. Προσφέρει επίσης μεταπτυχιακό πτυχίο στο Leading Hotel Transformation.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU), που υπέγραψαν ο Un Tourism και το Hotelschool The Hagu, στοχεύει στην τόνωση της καινοτομίας  στον κλάδο της φιλοξενίας, προάγοντας την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση, ενώ συμμετέχει σε ανοιχτά έργα καινοτομίας που μπορούν να ενισχύσουν την τουριστική βιομηχανία, με ιδιαίτερη έμφαση στη φιλοξενία. Επί του παρόντος, το 20% των επιχειρηματιών του Δικτύου Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών σχετίζεται άμεσα με τη φιλοξενία.

Βασιζόμενη στο καθιερωμένο δίκτυο καινοτομίας του ΟΗΕ για τον Τουρισμό, αυτή η συμφωνία θα διευκολύνει περαιτέρω τις συνδέσεις μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και πιθανών επενδυτών, και θα προωθήσει τη γνώση και τις δεξιότητες μέσω κοινών εκδηλώσεων, καναλιών επικοινωνίας και αλληλεπιδράσεων μέσων. Αυτή η συνεργασία όχι μόνο υπογραμμίζει τη δέσμευση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία, αλλά υποδηλώνει επίσης μια κοινή δέσμευση για παροχή ευκαιριών χωρίς αποκλεισμούς και αξέχαστες παγκόσμιες εμπειρίες των σπουδαστών, που αποδεικνύεται μέσω της παγκόσμιας πρόκλησης βιώσιμης φιλοξενίας του Hotelschool The Hague .

Γερά θεμέλια για καινοτόμο μέλλον

Η κα Natalia Bayona, Εκτελεστική Διευθύντρια του UN Tourism, δήλωσε σχετικά:

 "Δυστυχώς το 90% των startups στον τομέα της φιλοξενίας τελικά δεν τα καταφέρνουν. Μια αξιοπρεπής τουριστική εκπαίδευση και γνώση του τομέα της φιλοξενίας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ενός ανατρεπτικού και εύρυθμου προϊόντος. Μέσω των συλλογικών μας προσπαθειών, φιλοδοξούμε να αλλάξουμε αυτή την τροχιά, προσφέροντας πιο γερά θεμέλια, ενισχύοντας ανεκτίμητες συνδέσεις και παρέχοντας μια ευνοϊκή βάση δοκιμής για τις αναδυόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, δεδομένου ότι η τεχνολογία διαπερνά πλέον το 70% των τουριστικών επιχειρήσεων, είναι επιτακτική ανάγκη αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις να λειτουργούν απρόσκοπτα".

Η κ. Regine von Stieglitz, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Hotelschool The Hague, είπε: «Στο Hotelschool The Hague, παρέχουμε στους σπουδαστές μας την τέλεια ισορροπία της θεωρίας, της πραγματικής εμπειρίας και της εφαρμοσμένης έρευνας για να τους προετοιμάσουμε για μια καριέρα στη βιομηχανία της φιλοξενίας Αναπτύσσουμε ηγέτες που διαμορφώνουν την παγκόσμια βιομηχανία. Το Hospitality Challenge είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την εξέλιξη των βιώσιμων πρακτικών στη φιλοξενία, ευθυγραμμιζόμενη άψογα με τους στόχους του Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα