WTTC: Κανόνες για την καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων στην πορεία προς την τουριστική ανάκαμψη

14 Jan 2021, 16:10 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

WTTC: Κανόνες για την καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων στην πορεία προς την τουριστική ανάκαμψη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, λάνσαρε κατευθυντήριες γραμμές ψυχικής υγείας για τον κλάδο ταξιδιών και τουρισμού, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να παρέχουν στήριξη στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και τους εργαζομένους τους.

Οι κατευθυντήριες γραμμές «Mental Health Guidelines» βασίστηκαν στις κατευθυντήριες γραμμές Μη αποκλεισμών και Διαφοροποίησης που δημοσίευσε το WTTC το 2020 και αποσκοπούν να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις για την περίοδο ανάκαμψης μετά την κρίση της πανδημίας διασφαλίζοντας οτι καθώς ο κλάδος αναπτύσσεται γίνεται ισχυρότερος και καλύτερος από πριν.

Με τα lockdown, τις καραντίνες, την απώλεια θέσεων εργασίας και την αβεβαιότητα να αποτελούν μια μεγάλη σκιά για όλους αυτό το χειμώνα, το WTTC ανοίγει χώρο για τη στήριξη της ψυχικής υγείας στις συζητήσεις σχετικά με την ανάκαμψη.

Σύμφωνα με έρευνα του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), περισσότεροι από ένας στους 10 ανθρώπους νιώθουν οτι η κακή ψυχική υγεία επηρεάζει τις επιδόσεις τους στην εργασία, ενώ το 85% δήλωσαν οτι δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και το 64% οτι τους παίρνει περισσότερο χρόνο να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά τους.

Επιπλέον, έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποκάλυψε οτι για κάθε επένδυση 1 δολαρίου σε βελτιωμένη αντιμετώπιση κοινών ψυχικών διαταραχών υπάρχει απόδοση 4 δολαρίων σε βελτίωση της υγείας και της παραγωγικότητας.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του WTTC για την ψυχική υγεία χωρίζονται στους ακόλουθους πυλώνες...

-Ανάπτυξη Συστήματος Υποστήριξης

-Δημιουργία Ασφαλών Χώρων Εργασίας

-Στήριξη Ευκίνητων Συστημάτων

-Απλοποίηση της στήριξης για καλή ψυχική υγεία

Παραδείγματα των οδηγιών περιλαμβάνουν:

-Παρέχετε κατάλληλη υποστήριξη ψυχικής υγείας εντός της οργανωτικής δομής στο μέτρο του δυνατού. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει πρόσβαση σε επαγγελματική και εξειδικευμένη υποστήριξη μέσω της τοπικής υγειονομικής αρχής ή / και της ίδιας της επιχείρησης.

-Αναπτύξτε πολιτικές αδειών που προσφέρουν ισοδύναμο χρόνο διακοπών ή / και παραχωρήσεων για την ψυχική υγεία και τη σωματική υγεία, χωρίς προκατάληψη.

-Αναπτύξτε συστήματα ανατροφοδότησης που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να αξιολογούν εάν τα τρέχοντα συστήματα λειτουργούν καλά ή όχι στην κάλυψη των αναγκών του προσωπικού.

-Αναπτύξτε ένα περιβάλλον που σέβεται την αξία της ευημερίας, σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης, και δεν εξαντλεί τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, κοινές ή λιγότερο συχνές.

-Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε σκόπιμα στοιχεία ευεξίας στο σχεδιασμό νέων κτιρίων, γραφείων, τοποθεσιών ή / και χώρων, όπου είναι δυνατόν.

-Συμμετέχετε με ομοειδείς επιχειρήσεις και συλλόγους για να μοιραστείτε τις βέλτιστες πρακτικές και να βελτιώσετε την υποστήριξη και την επίγνωση της ψυχικής υγείας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα