U.S. Travel Association: Απίστευτα απογοητευτική η απαγόρευση Αμερικανών τουριστών στην Ευρώπη

02 Jul 2020, 13:23 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

U.S. Travel Association: Απίστευτα απογοητευτική η απαγόρευση Αμερικανών τουριστών στην Ευρώπη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με οργή σχολίασε η Ένωση Ταξιδίων των ΗΠΑ την απόφαση της ΕΕ οι Αμερικανοί τουρίστες να μην είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να απαγορεύσει την είσοδο των περισσότερων ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και δεκάδες άλλες χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για διασπορά του κορωνοϊού.

Τα νέα αυτά είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά και ένα βήμα στη λάθος κατεύθυνση στην προσπάθειά μας να κτίσουμε και πάλι την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ταξιδίων των ΗΠΑ, Tori Emerson Barnes.

Μόνο στις ΗΠΑ, οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον κλάδο των ταξιδίων αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τρίτο των θέσεων που χάθηκαν λόγω της πανδημίας, τονίζει.

Επισήμανε δε ότι η Υγεία είναι πρωτεύουσας σημασίας και οι άνθρωποι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών όπως οι μάσκες, αλλά βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να είναι δυνατή η πρόοδος.

Αυτά είναι ανεπιθύμητα νέα και θα έχουν μεγάλες αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάκαμψη, ιδιαίτερα εάν η απαγόρευση αυτή οδηγήσει σε γύρους αντίποινων, όπως συμβαίνει συχνά, υπογράμμισε.

 Οι ασφαλείς τρίτες χώρες για την ΕΕ είναι η Αλγερία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γεωργία, η Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σερβία, η Νότια Κορέα, η Ταϋλάνδη, η Τυνησία, η Ουρουγουάη, η Ανδόρα, το Σαν Μαρίνο, το Μονακό και το Βατικανό.

Η Αμερική έχει πάνω από 2,5 εκατ. κρούσματα, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο. Ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καθημερινά εμφανίζεται μειωμένος για το Μάιο και τις αρχές Ιουνίου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα