HOTREC| Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ίσοι όροι ανταγωνισμού στο χώρο της φιλοξενίας

04 Dec 2019, 12:31 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

HOTREC| Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ίσοι όροι ανταγωνισμού στο χώρο της φιλοξενίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ίσους όρους ανταγωνισμού και θεμιτό ανταγωνισμό απαιτούν στον τομέα της φιλοξενίας η ευρωπαϊκή ένωση ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ, HOTREC, και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Τροφίμων, Γεωργίας και Τουρισμού, EFFAT, στην ανανεωμένη κοινή Δήλωσή τους για την οικονομία των πλατφορμών. 

«Οι HOTREC και EFFAT εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσετι η οικονομία πλατφορμών. Όχι απλώς καταγράφεται αυξημένος αριθμός ιδιωτών στην ενοικίαση πολλών σπιτιών παράλληλα, αλλά οι δραστηριότητες διευρύνονται επίσης και στην αποκαλούμενη οικονομία «διαμοιρασμού γευμάτων». Συνολικά, οι καταναλωτές χρειάζεται να προστατευθούν, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται δίκαια και να έχουν τα δικαιώματά τους και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε ένα δίκαιο και ανταγωνιστικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της  Επιτροπής SSD της HOTREC, Jean-Marc Banquet d’Orx.

«Οι κοινωνικοί εταίροι εκτιμούν οτι η ΕΕ θα πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό του αρνητικού αντίκτυπου της οικονομίας πλατφορμών στις επιχειρήσεις και την απασχόληση, εισάγοντας για παράδειγμα νέο νομοθετικό περιεχόμενο, συλλέγοντας πιο ακριβή δεδομένα και δίνοντας την εγγύηση οτι η υπάροχουσα νομοθεσία είναι πλήρως σεβαστή από όλους τους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας και τουρισμού στις πλατφόρμες.

Μόνο με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο και προσφέρεται εμπιστοσύνη τους καταναλωτές, και ο ανταγωνισμός αποτελεί προαπαιτούμενο», δήλωσε ο γ.γ. της EFFAT, Kristjan Bragason.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα