Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα

01 May 2024, 04:00 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 18 Μαΐου στην Καλαμάτα, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων.

Στο Φεστιβάλ αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 50 ομάδες με περισσότερους από 450 συμμετέχοντες όλων των ηλικιακών και εκπαιδευτικών επιπέδων, από όλη την επικράτεια καθώς και διαδικτυακά 2 ομάδες Ελληνικού Σχολείου από το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν τις δικές τους δημιουργίες σε διάφορες κατηγορίες, όπως είναι η κατηγορία Regular με ελεύθερη θεματολογία από παλαιότερους Πανελλήνιους ή Διεθνείς Διαγωνισμούς αλλά και Ολυμπιάδες Ρομποτικής, η κατηγορία Οpen με θεματολογία Ευφυή Συστήματα για Έξυπνες, Κλιματικά και Ενεργειακά Ουδέτερες Πόλεις και η Ανάπτυξη Πειραμάτων Φυσικής και Χημείας με ελεύθερη θεματολογία.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου, τις δημιουργίες άλλων απομακρυσμένων ομάδων, αλλά και να παρακολουθήσουν σύντομες τοποθετήσεις από εκπροσώπους πανεπιστημίων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Νέων Τεχνολογιών και των Ευφυών Συστημάτων.

Μεταξύ άλλων, σκοπός του Φεστιβάλ είναι η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτόμες δράσεις οι οποίες θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, η διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, η ανταλλαγή ιδεών προς την κατεύθυνση της επίλυσης σημαντικών προβλημάτων, καθώς και η υιοθέτηση και εφαρμογή Ευφυών Τεχνολογιών.

Σημειώνεται ότι η πόλη της Καλαμάτας έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε διαγωνισμούς ρομποτικής, συμμετοχές σε διαγωνισμούς πειραματικών διατάξεων και στην οργάνωση δράσεων σχετικών με τις νέες τεχνολογίες, ενώ έχουν ολοκληρωθεί διαστημικές αποστολές με την συμμετοχή καθηγητών και μαθητών.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα