Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024

01 May 2024, 04:00 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας στο έργο «Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού - Thessaly - Evros Pass 2024», ως φορέα πρότασης και υλοποίησης αυτού, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 4,68 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Βασικός στόχος της δράσης «Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για τη στήριξη του Τουρισμού-Thessaly-EvrosPass2024» θα είναι η οικονομική ενίσχυση για τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού στη Θεσσαλία και τον Έβρο, που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο του 2023 αντίστοιχα.

Ειδικότερα, θα υλοποιηθεί σχέδιο στήριξης της τουριστικής κίνησης στις παραπάνω πληγείσες περιοχές, μέσα από την αξιοποίηση μίας άυλης χρεωστικής κάρτας. Η άυλη χρεωστική κάρτα, που θα παρέχεται σε κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο/δικαιούχο, που είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, θα περιέχει συγκεκριμένο διαθέσιμο ποσό για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς, εστίασης και διαμονής, σε τουριστικές επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών.

Το ποσό αυτό θα πιστώνεται στην άυλη χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από Αδειοδοτημένο Πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών,  μέσω της ειδικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα