Jordi Hereu : Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024

30 Apr 2024, 11:43 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ισπανία θα παραμείνει ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο το 2024, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2023, όταν καταγράφηκε νέο ρεκόρ στις επιδόσεις του ισπανικού τουρισμού.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τουρισμού της χώρας, μέσω της Turespaña, έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις εκτενείς εκθέσεις του για τις καλοκαιρινές τάσεις, που διαμορφώθηκαν από ένα δίκτυο τουριστικών συμβούλων σε όλο τον κόσμο. Οι εκθέσεις αυτές παρέχουν ουσιαστικές γνώσεις για τις οικονομικές συνθήκες, τους κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες και τις πρόσφατες εξελίξεις της τουριστικής ζήτησης, που δίνουν τη δυνατότητα για τεκμηριωμένες προβλέψεις για τις σημαντικές διεθνείς αγορές.

Σχετικά με τις κύριες αγορές του ισπανικού τουρισμού, που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες), η Ισπανία υπερβαίνει σαφώς τις επιδόσεις σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της. όπως τόνισε ο υπουργός Βιομηχανίας και Τουρισμού, Jordi Hereu

Ειδικότερα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η κύρια αγορά άντλησης τουριστών της Ισπανίας, παρουσιάζει δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης, καθώς οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για το καλοκαίρι είναι αυξημένες πάνω από 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επίσης, αισιόδοξες προοπτικές διαφαίνονται και από τη Γαλλία.

Οι αφίξεις από τη Γερμανία, παρά τις οικονομικές της προκλήσεις, αναμένεται να καταγράψουν άνοδο και το 2024, όπως και από την Ιταλία όπου οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις είναι αυξημένες κατά 13,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σημαντική αύξηση κατά 16% υπάρχει και στις θέσεις των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ. Η αμερικανική αγορά βρίσκεται στο επίκεντρο του μάρκετινγκ του ισπανικού τουρισμού λόγω των υψηλών ταξιδιωτικών δαπανών των Αμερικανών.

Τέλος, φαίνεται ότι φέτος θα ανοίξει και η κινεζική αγορά, από όπου ήδη υπάρχει αύξηση αφίξεων κατά 19% το πρώτο δίμηνο του έτους, έναντι του αντίστοιχου διμήνου του 2019. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το 2024 αναμένεται ισχυρή διψήφια αύξηση στις αφίξεις Κινέζων.

  • Με βάση τις προβλέψεις της Turespaña, τον Μάιο η Ισπανία θα υποδεχθεί 9,49 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες , αύξηση 14% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι αυτοί οι τουρίστες θα δαπανήσουν σχεδόν 12 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό το μήνα, που αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 22% από τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα