«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024

17 May 2024, 17:31 | ΦΟΡΕΙΣ

TornosNews.gr

«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ακτές, οι μαρίνες και τα τουριστικά σκάφη που θα λάβουν το βραβείο «Γαλάζια Σημαία» για το 2024 θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου, στον χώρο του παραλιακού καταστήματος  Thalassa (Ναυαρίνου 135), στην ακτή Ανάσταση Καλαμάτας. Την ετήσια εκδήλωση για την αναγγελία των βραβεύσεων διοργανώνει στην Καλαμάτα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ο εθνικός χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και αξιόπιστο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο και απονέμεται σε ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης, οι οποίες αφορούν την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια των λουόμενων και των επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Στόχος του Προγράμματος είναι η συνετή αειφορική διαχείριση του παράκτιου χώρου, τόσο στα βραβευμένα σημεία όσο και γύρω από αυτά, και η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης επισκεπτών, προσωπικού και τοπικής κοινωνίας μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.

Η βράβευση με τη «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί μια υψηλή διάκριση για τις ακτές, τις μαρίνες και τα τουριστικά σκάφη, και συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην προβολή της χώρας μας. Η καθαρότητα των υδάτων, η οργάνωση, η ασφάλεια και η ποιότητα υπηρεσιών σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και τις βιώσιμες πρακτικές αποτελούν πόλο έλξης ευαισθητοποιημένων τουριστών και δίνουν ένα ισχυρό κίνητρο για τον επισκέπτη στην επιλογή του προορισμού των διακοπών του.

Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας με θέμα «Γαλάζια Σημαία-καθαρές και ασφαλείς ακτές» και θα ακολουθήσει επίδειξη ναυαγοσωστικής στην ακτή Ανάσταση.

Το 2023 η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στη δεύτερη θέση μεταξύ των 49 χωρών παγκοσμίως, με 617 βραβευμένες ακτές, 18 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. Στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου απονεμήθηκαν συνολικά 41 σημαίες. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα