Zurab Pololikashvili: Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024

02 May 2024, 11:29 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η ζήτηση για ταξίδια σε προορισμούς σε ολόκληρη την Αμερική βρίσκεται σε άνοδο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 30 Απριλίου από την Amadeus σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UN Tourism).

Η έκθεση με τίτλο "Travel Insights 2024: Focus on the Americas" για την περίοδο Μάιος-Αύγουστος είναι η δεύτερη από μια σειρά αναφορών που παρέχει πληροφορίες για τον παγκόσμιο τουρισμό με επίκεντρο συνολικά την Αμερική και τις υποπεριοχές της, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και Καραϊβική.

H εκτίμηση του UN Tourism είναι ότι το 2023 καταγράφηκαν 1,3 δισεκατομμύρια διεθνείς τουρίστες σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση 34% σε σχέση με τους όγκους του 2022. Τα μέχρι τώρα στοιχεία στοιχεία για το 2024 υποδηλώνουν ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να παραμένει ισχυρή. Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Αμερική το 2023 έφτασαν το 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Τα δεδομένα της Amadeus δείχνουν ότι οι αναζητήσεις για ταξίδια μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου 2024 στην Αμερική έχουν αυξηθεί κατά 132% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο αναζήτησης το 2023. Οι δείκτες αεροπορικών ταξιδιών για την ίδια περίοδο αναζήτησης δείχνουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες ανταποκρίνονται σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια δεδομένου ότι η εναέρια χωρητικότητα έχει αυξηθεί για την περίοδο Μαΐου – Αυγούστου στο 111%, σε σύγκριση με τους όγκους χωρητικότητας του 2023.

Ποιοι αναζητούν ταξίδια στην Αμερική

Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία έρχονται πρώτοι στις αναζητήσεις για ταξίδια στην Αμερική κατά την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου 2024. Η Βόρεια Αμερική έχει το μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών αναζητήσεων μεταξύ των υποπεριοχών της Αμερικής για την περίοδο αναζήτησης, έχοντας τους τρεις κορυφαίους προορισμούς που αναζητήθηκαν από ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο: Νέα Υόρκη, Τορόντο και Λος Άντζελες.

Η μέση πληρότητα ξενοδοχείων σε όλη την Αμερική βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το 2023 για τη χρονική περίοδο Μαΐου - Αυγούστου. Ωστόσο, ο αριθμός πληρότητας αναμένεται να αυξηθεί καθώς πλησιάζουν οι περίοδοι αιχμής των ταξιδιών λόγω της αύξησης των  κρατήσεων την τελευταία στιγμή.

Η αναφορά επισημαίνει πολλές πληροφορίες για τις υποπεριοχές για την περίοδο αναζήτησης από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2024, όπως:

Ο Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας του UN Tourism δήλωσε ότι η ζήτηση για ταξίδια συνεχίζει να αυξάνεται έντονα και ότι ο Οργανισμός ενισχύει της συνεργασία του με την Amadeus, με σκοπό να παρέχει στα κράτη μέλη του πολύτιμες πληροφορίες για το επόμενο έτος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα