Chris Davidson: Το 76% των Αμερικανών σχεδιάζουν ένα ταξίδι τους επόμενους 12 μήνες - το 64% το εξάμηνο

04 Apr 2024, 10:44 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

Το 76% των Αμερικανών σχεδιάζουν ένα ταξίδι τους επόμενους 12 μήνες - το 64% το εξάμηνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα τρία τέταρτα των Αμερικανών (76%) σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την ανοιξιάτικη έκδοση της έρευνας Portrait of American Travelers της MMGY Travel Intelligence. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά αυξημένο από το 70%, που καταγράφηκε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα δύο τρίτα (64%), μάλιστα, αυτών των ταξιδιωτών σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι τους επόμενους έξι μήνες (έναντι του 58% τον Οκτώβριο του 2023).

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης μια ελαφρά μείωση στην αίσθηση των ταξιδιωτών για την ασφάλεια των διεθνών ταξιδιών (52% αυτήν την περίοδο- πέρυσι 48%).

Ορισμένες ακόμη διαπιστώσεις της έρευνας: 

  • Παρά το αυξανόμενο κόστος, ο πληθωρισμός και οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν μικρότερο αντίκτυπο στα ταξιδιωτικά σχέδια σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2023.
  • Οι Millennials και τα νοικοκυριά υψηλού εισοδήματος πρωτοστατούν στις προθέσεις για υψηλότερες ταξιδιωτικές δαπάνες, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από την πανδημία COVID-19.
  • Η Χαβάη (67%), η Φλόριντα (66%), η Καλιφόρνια (57%) και το Κολοράντο (56%) είναι οι κορυφαίες πολιτείες που προσελκύουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών αναψυχής, με το Λας Βέγκας (59%), το Μάουι (58%) και τη Χονολουλού (58). %) να είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί.
  • Πολλοί ταξιδιώτες συνεχίζουν να εξετάζουν τη βιωσιμότητα στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό, με το 56% να αναφέρει ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για να υποστηρίξουν περιβαλλοντικά υπεύθυνους παρόχους. Οι ταξιδιώτες Gen Z και Millennial κατατάσσουν τη βιωσιμότητα ιδιαίτερα ψηλά στα κριτήρια κατά τη λήψη ταξιδιωτικών αποφάσεων.
  • Τρεις στους 10 ταξιδιώτες αναψυχής χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τον προγραμματισμό ταξιδιών, με τους νεότερους ταξιδιώτες να είναι οι  πιο πιθανοί να χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη γι αυτό το σκοπό.

Ο Chris Davidson, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της MMGY Travel Intelligence, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας δήλωσε:

"Παρά το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες ανέφεραν αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια στα διεθνή ταξίδια, το συνολικό ενδιαφέρον και η πρόθεση για ταξίδι διατηρούν αυξητικές τάσεις. Οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για εμπειρίες, ενώ οι ταξιδιωτικές αποφάσεις επηρεάζονται όλο και περισσότερο από αξίες όπως οι δεσμεύσεις για περιβαλλοντική βιωσιμότητα".

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός | H Aθήνα top10 παγκόσμιος προορισμός για τους Αμερικανούς το 2024

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα