Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι

05 May 2024, 07:24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 15 Μαΐου, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας η γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο Ταξίδι στην Ελληνική γαστρονομία, με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από την Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, στοχεύει στην τουριστική προβολή μέσω της ανάδειξης της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρουν διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και η περαιτέρω διάδοση της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων διατροφής στην αγορά της Ρουμανίας.

Κάθε ελληνικός προορισμός, θα έχει τη δυνατότητα να προετοιμάσει γεύματα πριν την εκδήλωση σε ειδική αίθουσα προετοιμασίας γευμάτων με τον απαραίτητο εξοπλισμό προετοιμασίας και σερβιρίσματος, ενώ σε άλλη αίθουσα κατάλληλη για παρουσιάσεις σε κοινό έως 100 ατόμων και με ειδικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό, θα παρουσιαστούν προϊόντα γευσιγνωσίας και θα πραγματοποιηθούν ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. Η παρουσίαση κάθε φορέα, που θα συμμετέχει, θα έχει διάρκεια έως 60 λεπτά, ενώ στο πλαίσιο της δράσης, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί και masterclass.

Σημειώνεται ότι για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς η σεφ κα Τζένη Παλαιολόγου, ενώ θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά προϊόντα του τόπου, όπως λάδι, ούζο, μαστίχα, κρασί, γαλακτοκομικά προϊόντα, ζυμαρικά, παξιμάδια κ.α.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα