Booking.com: Τέλος το Travel Sustainable, πιστοποιήσεις βιωσιμότητας μόνο από τρίτους

04 Apr 2024, 11:37 | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Booking.com: Τέλος το Travel Sustainable, πιστοποιήσεις βιωσιμότητας μόνο από τρίτους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έπειτα από έντονη κριτική που ασκήθηκε από την Αρχή προστασίας καταναλωτών της Ολλανδίας (ACM) στο πρόγραμμα Travel Sustainable της Booking, η πλατφόρμα απέσυρε τις ενδείξεις βιωσιμότητας «Travel Sustainable», το σχετικό λογότυπο και τα επίπεδα βιωσιμότητας.

Εναλλακτικά, η Booking παρουσιάζει στους χρήστες της την επιλογή αναζήτησης καταλυμάτων βάσει πιστοποιήσεων τρίτων, με ενδείξεις των μέτρων βιωσιμότητας που έχουν εφαρμοστεί από τα καταλύματα.

Ωστόσο, η λίστα αυτή είναι αδιαφανής και μπερδεμένη. Στην ξενοδοχειακή βιομηχανία υπάρχουν πάνω από 50 πιστοποιητικά βιωσιμότητας με εξαιρετικά διαφορετικά κριτήρια και είναι σχεδόν απίθανο οι ταξιδιώτες να μπορούν να ξεχωρίζουν τις διαφορές μεταξύ τους.

Οι αρχές της Ολλανδίας έκριναν παραπλανητικό το πρόγραμμα Travel Sustainable της Booking το οποίο παρουσιαζόταν τα τελευταία χρόνια και διευρυνόταν σταδιακά, όμως η πλατφόρμα δέχθηκε μεγάλο πλήγμα στις εταιρικές συνεργασίες της με τον χαρακτηρισμό αυτό, καθώς πολλές εταιρίες δίνουν μεγάλη έμφαση στις πιστοποιήσεις βιωσιμότητας.

Το σύμβολο Travel Sustainable είχε απονεμηθεί σε 500.000 καταλύματα, από μια ξεχωριστή ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την απόδοσή του.

Σε δήλωσή της στο touristik aktuell, η Booking αναφέρει ότι δεσμεύεται να συνεχίσει να παρουσιάζει ακόμα περισσότερες επιλογές βιώσιμων ταξιδιών ενώ παράλληλα επιδιώκει να συνεχίσει να στηρίζει τα καταλύματα-συνεργάτες της στο να επιτυγχάνουν πιστοποιήσεις από τρίτους.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα