Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης

04 May 2024, 11:10 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 17 και 18 Μαΐου στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχει προγραμματιστεί Επιστημονική ημερίδα - Έκθεση φωτογραφιών για την δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης, σε συνεργασία με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών.

Η εν λόγω δράση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βικελαία Βιβλιοθήκη, περιλαμβάνει επιστημονική ημερίδα η οποία αφορά στην αρχαιολογική και στρατιωτική δράση του John D.S. Pendlebury, ενώ θα αναλυθεί παράλληλα και το ιστορικό γεγονός της Μάχης της Κρήτης.

 Επιπλέον, η έκθεση φωτογραφιών, εγγράφων και άλλων κειμηλίων, θα αφηγηθούν τη ζωή και την προσφορά του τόσο στην Κρητική Αρχαιολογία, όσο και στα ηρωικά γεγονότα του πολέμου.

Το σύνολο των δράσεων, θα αναδείξουν τη ζωή του John D.S. Pendlebury, Βρετανού αρχαιολόγου και στρατιωτικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη Μάχη της Κρήτης στο Ηράκλειο και που μαζί με τοπικούς Καπεταναίους της Κρήτης πρωταγωνίστησαν στα ηρωικά γεγονότα.

Η δράση του John D.S. Pendlebury υπήρξε τόσο καθοριστική, ώστε αποτέλεσε συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Κρήτη για την οργάνωση της τοπικής συμμετοχής στην άμυνα του νησιού, οργανώνοντας το ισχυρό δίκτυο των ντόπιων ανταρτών που δημιούργησαν την εποποιία της Μάχης της Κρήτης και τη μετέπειτα αντίσταση.

Αναδεικνύοντας τη ζωή και την προσφορά του ήρωα αρχαιολόγου και τις ενέργειες του με τους ντόπιους ήρωες, τιμάται η Μάχη της Κρήτης και το σύνολο των Κρητών που έλαβαν μέρος σε αυτήν.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα