Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»

01 May 2024, 13:57 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το «Πολιτιστικό Καλεντάρι της Πιερίας», στην ψηφιακή του μορφή, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.).

Επιχειρήσεις, οργανισμοί, σύλλογοι και φυσικά πρόσωπα, έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληροφορούνται για την ιστορική διαδρομή των πολιτιστικών δρώμενων, για το αρχειακό τους υλικό, τις δράσεις που προγραμματίζουν, αντλώντας μέσω του «Πολιτιστικού Ημερολογίου της  Πιερίας» κάθε γνώση και ενημέρωση.

Παράλληλα οι ίδιοι οι συλλογικοί φορείς δύνανται να καταχωρούν απ’ ευθείας τις προτάσεις τους, συμβάλλοντας στον ορθό και ευρύτερο προγραμματισμό των πρωτοβουλιών τους, συνεισφέροντας ακόμα και  υποβοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην αποφυγή στον ίδιο χρόνο αλληλοκάλυψης των δρώμενων του καθενός.

Ο σχεδιασμός του «Πολιτιστικού Καλενταριού Πιερίας» προγραμματίστηκε και σχεδιάστηκε τον Μάρτιο του 2023, επί προεδρίας στον Π.Ο.Τ.Α.Π. του Ηρακλή Τσιτλακίδη και έντεκα μήνες μετά παραχωρείται προς χρήση.

Η παρουσίαση 
Ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής, παρουσία των μελών του Δ.Σ. κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη και κ. Στέλιου Ούζα, ευχαρίστησε  τα μέλη του Οργανισμού και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τη σημαντική και καθοριστική της συμβολή στην υλοποίηση του Πολιτιστικού Ημερολογίου, τονίζοντας ότι το Πολιτιστικό Καλεντάρι έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα του Οργανισμού.

Η κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι το "Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας" είναι ένα καινοτόμο, ουσιαστικό και στοχευμένο πρόγραμμα που αναδεικνύει την Πιερία.

Τη φιλοσοφία, τις επιμέρους ενότητες, τις φόρμες επικοινωνίας, τις ημερολογιακές απεικονίσεις των εκδηλώσεων και τους όρους χρήσης, ανέπτυξε ο Σάββας Ρογκότης, εκπρόσωπος της εταιρείας «Travel2Fit» που δημιούργησε το ψηφιακό δεδομένο με την πολυποικιλία των επιλογών του.  

Στην παρουσίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πιερίας κα Χρυσαυγή Δριστά, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δίου-Ολύμπου κα Σοφία Ζουρζούρα, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού κα Μαρία Ναβροζίδου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας κ. Γιώργος Μακρής, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος του Olympus Marathon κ. Άρης Νίκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» κ. Δημήτρης Γκόγκος,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης και Θεόφραστος Σακελλαρίδης» κ. Παναγιώτης Χρυσικός, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καταφυγίου κα Ελένη Κουνδή  και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και φορέων της Πιερίας.
     

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα