Πτώχευση του μεγαλύτερου on line ταξιδιωτικού ομίλου της Γερμανίας, μετά τον μυστηριώδη θάνατο του ιδρυτή

23 Jul 2016, 11:42 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Πτώχευση του μεγαλύτερου on line ταξιδιωτικού ομίλου της Γερμανίας, μετά τον μυστηριώδη θάνατο του ιδρυτή

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στάση πληρωμών κήρυξε ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός όμιλος της Γερμανίας Unister Holding, μετά τον μυστηριώδη θάνατο του ιδρυτή του Thomas Wagner σε αεροπορικό ατύχημα την περασμένη εβδομάδα στη Σλοβενία. Ο Wagner ίδρυσε την ομάδα Unister το 2002 και αναπτύχθηκε στη μεγαλύτερη online ταξιδιωτική επιχείρηση της Γερμανίας

Όπως αναφέρει το FVW, η στάση πληρωμών αφορά τη μητρική εταιρία συμμετοχών Unister Holding, ενώ, σύμφωνα με τους μετόχους του ομίλου, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι θυγατρικές του, μεταξύ των οποίων η Unister Travel, η οποία διαχειρίζεται δημοφιλή portal όπως το Ab In Den Urlaub και το Flüge.de. Εκπρόσωποι του ομίλου, φέρονται να διαβεβαιώνουν ότι όσι έχουν κάνει κράτηση δεν θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις.

Στάση πληρωμών κήρυξε και ο μικρού μεγέθους τουρ οπερέιτορ Urlaubstours του ομίλου. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι κρατήσεις είναι διασφαλισμένες από τις ασφαλιστικές εγγυήσεις.

Ο Τ. Wagner ταξίδεψε με το προσωπικό του αεροπλάνο στη Βενετία, έχοντας μαζί του τον Ο. Schilling, συνάδελφο και μέτοχο στην Unister, έναν Γερμανό οικονομικό σύμβουλο και τον πιλότο-όλοι τους έχασαν τη ζωή του με τη συντριβή του αεροσκάφους.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 38 ετών Wagner είχε πετάξει στη Βενετία σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα δάνειο, και είχε μαζί του αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά ως εγγύηση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Wagner παρέδωσε € 1.200.000 σε μετρητά για την χρηματοδότηση στη Βενετία ως εγγύηση, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του «δανείου» ύψους € 10.000.000 που έλαβε αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστό.  Η Σλοβενική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι περίπου 10.000 ελβετικά φράγκα ανακαλύφθηκαν στο χώρο του αεροπορικού δυστυχήματος, αλλά δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι υπήρχε βαλίτσα με αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ο Daniel Kirchhoff, πρώην CFO του ομίλου που κατέχει μερίδιο 16,7% στην Unister, απαίτησε να γίνει έρευνα, εκτιμώντας ότι υπήρχαν "πολλά χρήματα"  στο αεροπλάνο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα