Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

16 Apr 2024, 11:42 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares -  Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στα χέρια κοινοπραξίας, με επικεφαλής την Certares, μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας, περνά ο Όμιλος FTI, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 100% του FTI έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ, με τους επενδυτές να εισφέρουν έως 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της επόμενης φάσης ανάπτυξης του Ομίλου και τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο σημερινός μέτοχος έχει αποδεχθεί να παράσχει οικονομική υποστήριξη και περαιτέρω επενδύσεις. Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Ο Karl Markgraf, Διευθύνων Σύμβουλος του FTI GROUP, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Certares. Η Certares είναι κορυφαίος επενδυτής στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα. Με την υποστήριξη της Certares, τη μεγάλη εμπειρία της στον τομέα και τα κεφάλια που παρέχει η Κοινοπραξία, η FTI έχει μοναδική δυνατότητα για μελλοντική ανάπτυξη και κερδοφορία που ωφελεί όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των εμπορικών συνεργατών και των εργαζομένων μας. Δεσμευόμαστε να ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο επιτυχίας μας και να εδραιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας ως κορυφαίος παίκτης στον γερμανικό και ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα».

Η Certares ιδρύθηκε το 2012. Με έδρα στη Νέα Υόρκη, έχει μετοχική συμμετοχή σε πολλές τουριστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι G Adventures, Tripadvisor, American Express Global Business Travel, Internova Travel και Latam Airlines.

Είναι μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας. Στις 31 Δεκεμβρίου 2023 είχε 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού υπό διαχείριση.

Σχετικά με το FTI GROUP

  • Ο μέχρι χθες βασικός μέτοχος του FTI ήταν η Αιγυπτιακή οικογένεια Sawiris, που κατείχε το 75,1% των μετοχών. Η οικογένεια συμφώνησε να παράσχει οικονομική στήριξη για επενδύσεις.
  • Ο Όμιλος κατέγραψε αύξηση πωλήσεων το έτος 2022/2023 κατά δέκα τοις εκατό, στα 4,1 δισ. ευρώ. Για τη σεζόν του 2024 ανέφερε διψήφια ποσοστιαία αύξηση των κρατήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Με τις πολυάριθμες μάρκες και τις θυγατρικές του, ο FTI GROUP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει την FTI Touristik καθώς και τις εταιρείες 5vorFlug, Drive FTI, την εταιρεία διαχείρισης προορισμών Meeting Point International, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, και τον τουριστικό πράκτορα για διαφημιστικά προϊόντα BigXtra.
  • Κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας φιλοξενίας MP Hotels, η εταιρεία συγκεντρώνει τις μάρκες ξενοδοχείων Labranda Hotels & Resorts και Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts, Lemon & Soul Hotels, Club Sei και Managed by MP Hotels.
  • Έχει ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα.
  • Περίπου 10.000 συνεργαζόμενες εταιρείες πωλούν προϊόντα FTI σε όλη τη Γερμανία. Το τηλεοπτικό κανάλι ταξιδιωτικών αγορών sonnenklar.TV, συνεργάτης του FTI GROUP, και ο διαδικτυακός πάροχος B2B για διαμονή Youtravel είναι επίσης σημαντικά κανάλια πωλήσεων. Η ενοποιημένη εταιρεία FTI Ticketshop είναι υπεύθυνη για την πώληση των προγραμματισμένων αεροπορικών εισιτηρίων.
  • Ο Όμιλος αντιπροσωπεύεται στην Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία και Γαλλία.
  • Με έδρα το Μόναχο, ο Όμιλος απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα