Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

17 Jun 2024, 16:20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην τρίτη χρονιά λειτουργίας του μπαίνει το πρώτο αμιγώς Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα, με αντικείμενο «Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Executive MBA in Hotel Management», το οποίο προσφέρουν το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.).

Το πρόγραμμα έχει επαγγελματικό προσανατολισμό και απευθύνεται:

• Σε επαγγελματίες της ξενοδοχειακής αγοράς (Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), προσφέροντας την δυνατότητα   να εξελιχθούν ενώ εργάζονται στον ξενοδοχειακό κλάδο,  μέσω των εξειδικευμένων γνώσεων που προσφέρονται  από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες  της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

• Σε αποφοίτους πανεπιστημιακών τουριστικών τμημάτων, ανοίγοντας το δρόμο προς την ξενοδοχειακή αγορά, μέσω των εφαρμοσμένων γνώσεων και των ευκαιριών που προσφέρονται για καριέρα, σε συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 10 μαθήματα και καταλήγει με μία βιωματική διπλωματική εργασία που αφορά σε επιστημονική έρευνα πάνω σε υπαρκτά προβλήματα των επιχειρήσεων του κλάδου. 

Περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα που έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με εκπροσώπους και στελέχη της αγοράς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Στο «βασικό πακέτο» σπουδών περιλαμβάνονται extra σεμινάρια σε διαφορές ειδικότητες του ξενοδοχείου, διαλέξεις από διακεκριμένους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων της εγχώριας και διεθνούς ξενοδοχειακής αγοράς καθώς και workshops που υλοποιούνται στο φυσικό χώρο των επιχειρήσεων του κλάδου.

Δεδομένου ότι το Δ.Π.Μ.Σ. έχει επαγγελματικό χαρακτήρα, εφαρμόζεται ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών. Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και εξελίσσεται μέχρι τα μέσα Απριλίου, πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Το 35% των μαθημάτων γίνονται δια ζώσης έπειτα από σύμπτυξή τους σε μια περίοδο 2 έως 2,5 εβδομάδων, ώστε οι απομακρυσμένοι φοιτητές να μπορούν να το παρακολουθούν στην Αθήνα, και το υπόλοιπο μέρος γίνεται εξ αποστάσεως.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να ενισχύσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στον κλάδο της φιλοξενίας, ο οποίος αλλάζει με έντονους ρυθμούς δεδομένου ότι το διαδίκτυο διευκολύνει  τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των πελατών έχουν διαφοροποιηθεί, ενώ νέες  πεποιθήσεις έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με τα μοντέλα διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Το εν λόγω πρόγραμμα, αποτελεί την μοναδική εκπαιδευτική διαδρομή στη χώρα μας για απόκτηση υψηλής ποιότητας στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών Eπιχειρήσεων, με κύρια διαφοροποιητικά στοιχεία σε σχέση με τα υπόλοιπα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στον Τουρισμό την παροχή απόλυτα εξειδικευμένων γνώσεων αναφορικά με τον ξενοδοχειακό κλάδο, την πολυετή και υψηλής ποιότητας διδακτική και επαγγελματική εμπειρία του ακαδημαϊκού της προσωπικού και την ισχυρή διασύνδεσή του με την ξενοδοχειακή αγορά.

Το ανωτέρω Δ.Π.Μ.Σ., υλοποιείται από Δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων– Executive MBA in Hotel Management», με αναγνώριση από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και επιχειρήσεις του πλανήτη.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα