Telegraph: Οι 6 προορισμοί που υπόσχονται το ιδανικό Ελληνικό καλοκαίρι

28 May 2024, 13:39 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Telegraph: Οι 6 προορισμοί που υπόσχονται το ιδανικό Ελληνικό καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έξι προορισμούς για διακοπές που περιλαμβάνουν τα καλύτερα στοιχεία της Ελλάδας, διάρκειας 11 ημερών, παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα, προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να ανακαλύψουν όχι απλώς έναν αλλά περισσότερους προορισμούς μέσα σε ένα ταξίδι τους, από λιγότερο γνωστά σημεία της με αραιές ακτοπλοϊκές συνδέσεις μέχρι τα πιο γνωστά νησιά της τα οποία σε καθημερινή βάση υποδέχονται εκατοντάδες επισκέπτες.

Αθήνα, πολιτισμός και γαστρονομία

Για την 1η και δεύτερη ημέρα διακοπών, προτείνεται η «πολύχρωμη και χαοτική», όπως τη χαρακτηρίζει η Telegraph, Αθήνα. Προτείνεται διαμονή στο Divani Palace Acropolis, βόλτες στην Πλάκα, η δοκιμή μανιταρόπιτας, η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και τα παραδοσιακά καφενεία για μεζέ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελληνική πρωτεύουσα έχει γίνει δικαίως γνωστή για το νόστιμο και υγιεινό φαγητό της. Διαθέτει δε μια φανταστική ποικιλία εστιατορίων, από οικογενειακά κουτούκια και απλά ουζερί μέχρι μοντέρνα γκουρμέ εστιατόρια.

Μύκονος, απόδραση από την πόλη

Για την τρίτη ημέρα των διακοπών προτείνεται η Μύκονος, με την εφημερίδα να επισημαίνει ότι το λιμάνι αναχώρησης για το νησί, ο Πειραιάς, αξίζει μερικές ώρες εξερεύνησης χάρη στις γκαλερί του που στεγάζονται σε ανακαινισμένες αποθήκες.

Στη Μύκονο προτείνεται διαμονή στο Bill and Coo Suites, επίσκεψη στους διάσημους ανεμόμυλους, ηλιοβασίλεμα στη Μικρή Βενετία και νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το πρωί δίπλα σε διασημότητες στην Ψαρού.

Ακολουθούν δύο ημέρες στη Σαντορίνη, με πρόταση διαμονής στο Canaves Oia Epitome ή στο νέο Santo Pure ή το πολυτελές συγκρότημα Magma.

Για την 6η και 7η ημέρα η Telegraph προτείνει επίσκεψη στα Χανιά της Κρήτης και διαμονή στο Samaria Hotel και περιήγηση στα Σφακιά και στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Η 8η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Ηράκλειο και στη Σητεία της Κρήτης, με διαμονή στο Porto Kaza.

Τέλος, για την 9η, 10η και 11η ημέρα προτείνεται η Κάρπαθος με ακτοπλοϊκή σύνδεση από τη Σητεία. Το νησί διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, όμως η πρόσβαση σε αυτές είναι δύσκολη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα