ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση

09 May 2024, 14:20 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Jobmatch που αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, όπου καταγράφονται πάνω από 50.000 κενές θέσεις.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε συνέντευξή του στο insider ανέφερε σχετικά:

  • Η Jobmatch, η νέα αυτή καινοτόμα εφαρμογή της ΔΥΠΑ, αποτελεί ακόμα ένα ψηφιακό εργαλείο που προστίθεται στο οπλοστάσιο της Υπηρεσίας, ενισχύοντας την προσπάθεια της να «παντρέψει» αποτελεσματικότερα την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού.
  • Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, αλλά και το γεγονός πως αυτή τη στιγμή έχουμε 50.000 κενές θέσεις σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα, η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων για την κάλυψη αυτού του ελλείμματος, είναι επιτακτική ανάγκη.
  • Η πλατφόρμα jobmatch αφορά τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού για προσωρινή αλλά και για μόνιμη εργασία.
  • Ειδικότερα ο εργαζόμενος, αφού κατεβάσει την εφαρμογή jobmatch από το App Store ή το playstore και ολοκληρώσει το προφίλ του, θα μπορεί να διαμορφώνει με τη χρήση φίλτρων τις επιλογές του, όπως στο τι επαγγέλματα θέλει να απασχοληθεί και σε ποιες περιοχές, σε τι ωράρια εργασίας θέλει να απασχοληθεί αλλά και τις αποδοχές που θέλει να λαμβάνει.
  • Παράλληλα οι οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να συνδεθούν άμεσα με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάση της περιοχής της επιχείρησης τους, του εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους. Και αφού υπάρξει αντιστοίχιση εργαζόμενου με εργοδότη, μετά θα κλείνεται ραντεβού για συνέντευξη είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικά.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα