Τουριστικά γραφεία | Αιτήσεις συμμετοχής και επιδότησης για το εκδρομικό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας

16 May 2023, 07:35 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Τουριστικά γραφεία | Αιτήσεις συμμετοχής και επιδότησης για το εκδρομικό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής και επιδότησης των τουριστικών γραφείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εκδρομικό πρόγραμμα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας ΟΠΕΚΑ έτους 2023.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως την Τρίτη 30 Μαΐου. Το πρόγραμμα θα τρέξει από 05-07-2023 έως 30-05-2024 (ημερομηνία έναρξης της τελευταίας εκδρομής του έτους).
Οι 12.500 κληρωθέντες δικαιούχοι που συμμετέχουν στο εκδρομικό πρόγραμμα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2023 μπορούν να πραγματοποιήσουν τετραήμερη εκδρομή μέσω συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικών γραφείων.

Οι εκδρομές θα πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και θα περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.).

Οι εκδρομείς θα διακινούνται μόνο εντός των ορίων της επικράτειας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη σε προορισμό του εξωτερικού, ανεξαρτήτως αν είναι προαιρετική αυτή και αν υπάρχει διανυκτέρευση ή όχι στο εξωτερικό, η εκδρομή δεν θα αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου. Δικαίωμα συμμετοχής στο εκδρομικό πρόγραμμα έχουν τουριστικά Γραφεία (Γραφεία Γενικού ή Εσωτερικού Τουρισμού) όλης της χώρας.

Τα τουριστικά γραφεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να διαθέτουν ή να έχουν άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με σύνδεση στο διαδίκτυο (internet), προκειμένου να αναγγέλλουν την εκδρομή και τα στοιχεία των δικαιούχων που συμμετέχουν, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΟΠΕΚΑ. Τα τουριστικά γραφεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής πρέπει να περιλαμβάνουν στα προγράμματά τους εκδρομές τετραήμερες (3 διανυκτερεύσεις) σε προορισμούς εντός της χώρας.

Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλαδή να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των δελτίων εκδρομικού προγράμματος έτους 2023, να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται ειδικά για τους κατόχους των δελτίων του εκδρομικού προγράμματος.

Οι κατ’ ελάχιστον Προσφερόμενες υπηρεσίες έχουν ως εξής:

  • Μεταφορά από και προς την αφετηρία και από και προς τους τοπικούς προορισμούς.
  • Διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και πρωινό, σε καταλύματα νομίμως λειτουργούντα, κατηγορίας δύο αστέρων και άνω για τα ξενοδοχεία, τριών κλειδιών και άνω για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα