Εκτόξευση των αιτημάτων αποζημίωσης από τις τουριστικές επιχειρήσεις προβλέπουν οι ειδικοί για το 2023

26 Apr 2023, 12:34 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Εκτόξευση των αιτημάτων αποζημίωσης από τις τουριστικές επιχειρήσεις προβλέπουν οι ειδικοί για το 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Aύξηση των αιτημάτων των ταξιδιωτών για αποζημιώσεις από τις τουριστικές επιχειρήσεις προέβλεψαν για αυτή την τουριστική σεζόν οι ειδικοί που συμμετείχαν στο Φόρουμ Αεροπορίας της Ένωσης Βρετανικών τουριστικών γραφεία και τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία, οι αυξημένες προσδοκίες των ταξιδιωτών αλλά και οι αμέλειες στις κτιριακές εγκαταστάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν κύμα αιτημάτων αποζημίωσης.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου Kennedys, Gareth Thomas, ήδη καταγράφεται αύξηση των αιτημάτων αποζημίωσης σε βάρος τουρ οπερέιτορ από πελάτες που μολύνονται από την ασθένεια των Λεγεωνάριων, εξαιτίας κακής συντήρησης του κλιματισμού ή των ντους, πράγμα που ενδέχεται να παρατηρηθεί φέτος στα ξενοδοχεία, τα οποία παρέμειναν κλειστά την περίοδο της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Thomas, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαχειριστούν τις υψηλές προσδοκίες των πελατών τους για αυτή τη χρονιά, πολλοί εκ των οποίων δεν ταξίδεψαν τα τελευταία χρόνια, και προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια φέτος θα χρειαστεί να καταβάλλουν περισσότερα χρήματα από όσα ήταν συνηθισμένοι να καταβάλλουν λόγω μειωμένης διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι με την άνοδο του πληθωρισμού, τα αιτήματα αποζημίωσης θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερα ποσά, ενώ όταν καταγράφονται αιτήματα αποζημίωσης είναι κακός οιωνός καθώς αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες δεν κατάφεραν να διευθετήσουν το αίτημα του πελάτη τους.

Ο κ. Thomas επισήμανε ότι η αυξηση των αιτήματων αποζημίωσης θα αποτελέσουν μεγάλο ζήτημα και πιθανόν να συνδυαστεί με την αύξηση των νομικών εταιριών οι οποίοι θα στοχεύουν στον κλάδο των ταξιδιών.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα