Από σήμερα Uber Taxi και στη Ρόδο και Κέρκυρα

25 Apr 2023, 12:11 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Από σήμερα Uber Taxi και στη Ρόδο και Κέρκυρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από σήμερα η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στην Ρόδο και την Κέρκυρα, ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στη Σαντορίνη από το 2021, στη Μύκονο από το 2022, στη Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.

Μέσω της εφαρμογής Uber, όπως τονίζει η εταιρεία, οι πολίτες και οι τουρίστες θα έχουν πλέον μια αξιόπιστη επιλογή μετακίνησης σε εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Το Uber Taxi παρέχει στους επιβάτες την ευκολία της εμπειρίας να αιτηθούν μια διαδρομή: εισάγοντας τον απαιτούμενο προορισμό και επιλέγοντας ταξί, οι χρήστες μπορούν να υπολογίσουν την εκτιμώμενη ώρα άφιξης του ταξί, τον αριθμό κυκλοφορίας, το μοντέλο του οχήματος και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό.

Οι οδηγοί, από την πλευρά τους μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και να αρχίσουν να δέχονται αιτήματα διαδρομών από οποιονδήποτε από τους 131 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες της Uber σε όλο τον κόσμο, που επισκέπτονται τα παραπάνω νησιά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στα στοιχεία χρήσης της υπηρεσίας Uber Taxi για το 2022. Κατά την περσινή τουριστική περίοδο, σημειώθηκε αύξηση 180% στα δρομολόγια τουριστών, σε σχέση με το 2019, που ήταν το προηγούμενο έτος χωρίς περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επεκτείνουμε την παρουσία της πλατφόρμας μας σε περισσότερους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά σε μια χρονιά που αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Στην Uber είμαστε αφοσιωμένοι στη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα, πιστεύουμε στη δυναμική της και θέλουμε να συνεργαστούμε στενά με την κοινότητα των οδηγών ταξί για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προέρχονται από τον εγχώριο και διεθνή τουρισμό», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

Με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατομμύρια επισκέπτες στους νησιωτικούς προορισμούς της φέτος, ο τουρισμός αποτελεί καθοριστικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας προς όφελος χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Υπό αυτό το πρίσμα, στην Uber δεσμευτήκαμε να παρέχουμε πρόσθετους τρόπους υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων μέσω καινοτόμων και πιο βιώσιμων προσεγγίσεων.

Η Uber επεκτείνει επίσης τη συνεργασία της με τοπικούς παρόχους υπηρεσιών διαμεσολάβησης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Uber για την παροχή των υπηρεσιών της στους χρήστες. Στο πλαίσιο αυτό, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, οι υπηρεσίες Comfort και VAN θα είναι επίσης διαθέσιμες στην Σαντορίνη, την Μύκονο, την Κέρκυρα και την Ρόδο, παρέχοντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια ακόμη επιλογή για ασφαλή και άνετη μετακίνηση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα