Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023

23 Mar 2023, 12:37 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έναρξη του Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων  2023 για τις κατηγορίες Παίδων Κορασίδων (Π1, Π2, Κ1, Κ2), Παμπαίδων-Παγκορασίδων (ΠΑΜ ΠΑΓ) και Αντρών-Γυναικών, Νέων και Εφήβων (ΑΓΕΝ) στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου ( ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Το πρωτάθλημα διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) και διεξάγεται για άλλη μία χρονιά στο μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο και το μοναδικό της χώρας με τέσσερις πίστες πιστοποιημένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

Οδεύοντας στο κλείσιμο της φετινής χιονοδρομικής περιόδου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στις λευκές πίστες του λαμπρούς, διακεκριμένους παγκοσμίως πρωταθλητές στα αλπικά αθλήματα, χαρίζοντας όμορφες εμπειρίες με έντονη αδρεναλίνη στους συμμετέχοντες και στους λάτρεις των χιονοδρομικών αθλημάτων. 

Στους αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων, οι οποίοι είναι διεθνείς, θα συμμετάσχουν περί τους 400 αθλητές/αθλήτριες στους παιδικούς αγώνες και περί τους 100 στις κατηγορίες ΑΓΕΝ. Ειδικότερα, θα λάβουν μέρος αθλητές από 7 χώρες: την Κύπρο, τον Λίβανο, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Τουρκία. 

Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Larsson Swenn Anna, (1991) SWE, Παγκόσμιας κυπελλούχος, Henning Emelie (1999), SWE, Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Hansson William (2001), SWE, Πρωταθλητής Αμερικής και Ευρώπης, Braendholm Jesper (199), SWE, Πρωταθλητής Σουηδίας. 

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι αθλητές και αθλήτριες των εθνικών ομάδων, ενώ τα βλέμματα θα στραφούν στον παγκόσμιο πρωταθλητή μας Αλέξανδρο Γκιννή, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του επίσημη αγωνιστική εμφάνιση στη χώρα μας. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

23.03.2023.  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων –Κορασίδων           Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση

24.03.2023.  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα     Παίδων -Κορασίδων     Τεχνική κατάβαση

26.03.2023.  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα     Παμπαίδων- Παγκορασίδων  Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση
27.03.2023.  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντρών -Γυναικών           Τεχνική κατάβαση
28.03.2023.  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων -Εφήβων Νεανίδων    Τεχνική κατάβαση
29.03.2023.  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα     Αντρών Γυναικών Νέων Εφήβων Νεανίδων  
Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα