Έως 90% ακριβότερα τα ταξίδια για όσους ταξιδεύουν μόνοι

12 Jan 2023, 17:52 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έως 90% ακριβότερα τα ταξίδια για όσους ταξιδεύουν μόνοι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι μοναχικοί ταξιδιώτες καταβάλλουν σχεδόν 90% περισσότερα χρήματα από τα ζευγάρια σε κόστος ταξιδιού στο εξωτερικό και στο Ην. Βασίλειο.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα της βρετανικής ένωσης προστασίας καταναλωτών Which?.

Η διαφορά αυτή στο κόστος των διακοπών συμβαίνει ακόμη και όταν οι ταξιδιώτες προτιμούν μικρότερα δωμάτια για τη διαμονή τους, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για έναν επισκέπτη αλλά και στα πακέτα all in.

Η Which? σημειώνει ακόμα ότι όσοι ταξιδεύουν μόνοι έχουν πολύ λιγότερες επιλογές σε σχέση με τα ζευγάρια όσον αφορά την επιλογή διακοπών.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση χιλιάδων πακέτων διακοπών που προσφέρουν οι εταιρίες Jet2holidays και TUI σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Τουρκία.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, όσοι ταξιδεύουν μόνοι μέσω της TUI μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με κόστη κατά 47% υψηλότερα σε σύγκριση με κάποιον που ταξιδεύει μαζί με το ταίρι του. Το μέσο κόστος για έναν μοναχικό ταξιδιώτη ανέρχεται σε 1.147 λίρες έναντι 781 λιρών το άτομο στα ζευγάρια.

Όσοι ταξιδεύουν μόνοι με τη Jet2holidays καταβάλλουν κατά 36% ακριβότερες ταξιδιωτικές υπηρεσίες, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τα ζευγάρια, με το μέσο κόστος να ανέρχεται σε 1.320 λίρες για μια εβδομάδα διακοπών, έναντι 970 λιρών για το άτομο που ταξιδεύει μαζί με άλλον.

Η μεγαλύτερη διαφορά στο κόστος εντοπίστηκε σε Μεσογειακή κρουαζιέρα της P&O, η οποία κοστίζει 87% περισσότερο για μια μονόκλινη καμπίνα από την τιμή που αναλογεί στη δίκλινη καμπίνα. Συγκεκριμένα, το ταξίδι κρουαζιέρας πρόκειται να ξεκινήσει το Μάιο του 2023 και κοστίζει 749 λίρες το άτομο για τα ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, ενώ για τους μοναχικούς ταξιδιώτες 1.198 λίρες, δηλαδή είναι 37% πιο ακριβό. Ωστόσο, το ποσό αυτό επιβαρύνεται με επιπλέον 200 λίρες εάν επιλεχθεί μικρότερη μονόκλινη καμπίνα.

Όσον αφορά τη γκάμα επιλογών σε πακέτα διακοπών που έχουν οι μοναχικοί ταξιδιώτες, στην TUI προσφέρονται 10% και στην Jet2 20% λιγότερες.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα