Το τέλος χρήσης στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας Σαντορίνης

16 Jun 2022, 09:14 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Το τέλος χρήσης στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας Σαντορίνης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας καθόρισε το αντίτιμο για το τέλους χρήσης θαλάσσιου χώρου στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας, που βρίσκεται στην αρμοδιότητά του.

Το αντίτιμο για τα Καταμαράν είναι 5.000 ευρώ , με μία καρίνα 2.500 ευρώ και για τις τουριστικές βάρκες 800 ευρώ. Οι δαπάνες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας ανήλθαν στο 2021 στα 360.000 ευρώ ετησίως, και τα έσοδα στο ποσό περίπου των 200.000. Τα έσοδα είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και πρέπει να ισοσκελίζονται με τις δαπάνες.

Οι δαπάνες γίνονται για τη συντήρηση των δικτύων και εξοπλισμού ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, τις δαπάνες διαχείρισης των Λιμενικών Ζωνών, τη διατήρηση των λειτουργικών βαθών , τη συντήρηση και επισκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων, χώρων για την εξυπηρέτηση των επιβατών, τα διοικητικά έξοδα καθώς και όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις. Να σημειωθεί ότι η μελέτη για το έργο της επαναφοράς του λειτουργικού βάθους του αλιευτικού καταφυγίου για το 2022, ανήλθε στο ποσό των 143.220 ευρώ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα