Οι επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν ακόμη στο έπακρο το mobile technology 

28 Feb 2022, 13:57 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

TornosNews.gr

Οι επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν ακόμη στο έπακρο το mobile technology 

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αδυναμία να αξιοποιήσουν στο έπακρο την κινητή τεχνολογία (mobile technology) έχουν ακόμη και σήμερα οι εταιρείες ανά τον κόσμο. Σε μια χρονική συγκυρία, όπου η ψηφιοποίηση παίζει κομβικό ρόλο στην επιχειρηματική λειτουργία, σχεδόν οι μισές εταιρείες (45%) αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν την κινητή τεχνολογία στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στις προκλήσεις της μεταπανδημικής εποχής.

SOTI: Σχεδόν οι μισές εταιρείες (45%) αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν την κινητή τεχνολογία

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν το ένα τρίτο των επιχειρήσεων (31%) τονίζει ότι απέτυχε να εξασφαλίσει θετική απόδοση επένδυσης (ROI) από την περσινή επένδυση στην κινητή τεχνολογία. Ωστόσο, τα υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων, που έχουν την ευθύνη λήψης των αποφάσεων, δείχνουν να έχουν απόλυτη επίγνωση της σημασίας του mobile technology.

Σύμφωνα με νέα παγκόσμια έρευνα της εταιρείας SOTI, πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) των ηγετών επιχειρήσεων συμφωνούν ότι η σημασία της κινητής τεχνολογίας είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ και σίγουρα πιο σημαντική απ’ ό,τι πριν από την έναρξη της πανδημίας της COVID-19.

Η έκθεση της SOTI “A Defining Year: State of Mobility 2021” διαπιστώνει ότι το 81% των στελεχών εκτιμά ότι έως και το ήμισυ των καθημερινών λειτουργιών του οργανισμού τους, εξαρτάται από το mobile technology. Ωστόσο, σε ποσοστό 76% εκτιμούν ότι η επιχείρηση τους μπορεί να κάνει περισσότερα απ’ όσα κάνει μέχρι σήμερα, για να βελτιώσει την ευελιξία της με όχημα την κινητή τεχνολογία.

Αντίκτυπος 

“Ενώ η επένδυση στο mobile technology έχει βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα της πανδημίας, η διασφάλιση μιας υγιούς απόδοσης των επενδύσεων συνοδεύεται από πρόσθετους προβληματισμούς, που πρέπει να απαντηθούν”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Για παράδειγμα, σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των επικεφαλής των επιχειρήσεων τονίζει ότι η ασφάλεια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, που αντιμετωπίζουν με την κινητή τεχνολογία. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς (56%) παραδέχθηκαν ότι δυσκολεύονται να διαχειριστούν το διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο κινητών συσκευών του οργανισμού τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σήμερα, τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις (41%) δρομολογούν αυξημένες επενδύσεις για τη θωράκιση της ασφάλειας της κινητής τεχνολογίας, που θα επιτρέψει καλύτερη ενσωμάτωση φορητών συσκευών και συστημάτων.

“Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η κινητή τεχνολογία έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για τη χάραξη μιας νέας πορείας σε μια ασταθή οικονομία και σε μια συγκυρία, όπου οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις επενδύσεις τους. Η απλή υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας δεν αρκεί για να αποκτήσει μία επιχείρηση μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Για να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους, οι επιχειρήσεις χρειάζονται τον σωστό συνδυασμό τεχνολογιών mobile technology και σωστής στρατηγική ολοκλήρωσης”, τονίζει η σχετική έρευνα.

Πηγή: ΣΕΠΕ

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα