Τουρισμός: Μόνο με τρίτη δόση εμβολίου τα ταξίδια στην ΕΕ από το 2022;

25 Nov 2021, 11:43 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Μόνο με τρίτη δόση εμβολίου τα ταξίδια στην ΕΕ από το 2022;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι Βρετανοί που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid19 ενδέχεται να μην μπορούν να ταξιδέψουν στην ΕΕ.

Η ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για τους νέους κανονισμούς στα ταξίδια οι οποίοι θα βασίζονται στην κατάσταση εμβολιασμού και όχι στη χώρα προέλευσης, έπειτα από σύσταση των αρχών υγείας να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός με την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με το The i, η πρόταση θα περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με το χρονικό διάστημα ισχύος των εμβολιασμών, με ορισμένες χώρες όπως η Αυστρία, να έχουν θέσει ήδη ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην ΕΕ ενδέχεται να χρειαστεί να παρουσιάζουν απόδειξη για την τρίτη δόση εμβολιασμού από το ερχόμενο Πάσχα.

Ωστόσο, μια δεύτερη δικλείδα στα ταξίδια για όσους έχουν κάνει τις 2 πρώτες δόσεις πάνω από έξι μήνες πριν, θα είναι το αρνητικό τεστ το οποίο θα υποβάλλεται στο διαβατήριο κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το χρονικό διάστημα μετά το οποίο θα πρέπει να λήγει η ισχύς των διαβατηρίων κορωνοϊού, μετά από τη δεύτερη δόση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα