ΕΕ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία για "απελευθέρωση" των αεροπορικών συνδέσεων

16 Nov 2021, 13:24 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

ΕΕ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία για "απελευθέρωση" των αεροπορικών συνδέσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συμφωνία που θέτει κανονισμούς στις αερομεταφορές, υπέγραψαν η ΕΕ και η Αρμενία με στόχο να βελτιωθεί η συνδεσιμότητα με επιπλέον δρομολόγια και προορισμούς και να αυξηθεί η ευελιξία στις αερομεταφορές.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρονται τα οφέλη της συμφωνίας στα οποία περιλαμβάνονται οι απευθείας συνδέσεις από οποιοδήποτε αεροδρόμιο της ΕΕ με τα αεροδρόμια της Αρμενίας.

Επιπλέον, η συμφωνία καταργεί όλους τους περιορισμούς στις πτήσεις μεταξύ των δύο περιοχών καθώς οι προϋποθέσεις του ανοικτού και δίκαιου ανταγωνισμού εγγυώνται το επίπεδο δραστηριοποίησης.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην ΕΕ και την Αρμενία να ενισχύσουν τους αεροπορικούς δεσμούς τους μέσα από σταδιακή ενσωμάτωση της αγοράς, και αποτελεί ορόσημο στη στρατηγική μας να επιτύχουμε στενότερη συνεργασία με τους γείτονές μας, δήλωσε η Επίτροπος Κινητικότητας και Μεταφορών, Adina Vălean.

Η συμφωνία, όπως είπε η κ. Vălean, στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα για περισσότερες εναλλακτικές στα ταξίδια, να προσφέρει ευκαιρίες για τη βιομηχανία αερομεταφορών και και καλύτερη συνδεσιμότητα με νέα δρομολόγια και προορισμούς για τους πολίτες της Αρμενίας και της ΕΕ.

Η Common Aviation Area στοχεύει να επιτύχει σταδιακά το άνοιγμα μεταξύ των αγορών της ΕΕ και των γειτόνων της, παράλληλα με τη ρυθμιστική σύγκλιση κατά την εφαρμογή των αεροπορικών κανόνων της ΕΕ. Και οι δύο πλευρές, ΕΕ και Αρμενία, σκοπεύουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για τις εταιρίες και περισσότερες επιλογές για τους ταξιδιώτες.

Παρόμοιες συμφωνίες έχουν πραγματοποιηθεί με χώρες των δυτικών Βαλκανίων, το Μάροκο, τη Γεωργία, την Ιορδανία, τη Μολδαβία, το Ισραήλ και την Ουκρανία, ενώ σύντομα αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία και με την Τυνησία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα