Οι Χάρτες της Google θα ενημερώνουν για τις κατά τόπους εστίες κορωνοϊού

25 Sep 2020, 10:54 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι Χάρτες της Google θα ενημερώνουν για τις κατά τόπους εστίες κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μία νέα υπηρεσία ξεκινά από τους Χάρτες της Google, η οποία θα ενημερώνει τους χρήστες για το πόσο κοντά βρίσκονται σε εστίες κορωνοϊού, καθώς και για άλλα δεδομένα σχετικά με την αύξηση ή μείωση κρουσμάτων σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

Ειδικότερα, οι Χάρτες της Google θα δείχνουν πόσο διαδεδομένος είναι ο κορωνοϊός ανά περιοχή, χρησιμοποιώντας χρωματική κωδικοποίηση.  Τα στοιχεία που θα έχει στη διάθεσή του ο χρήστης, είναι μεταξύ άλλων ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα, ενώ οι εκάστοτε περιοχές θα σκιάζονται με ένα από τα έξι διαφορετικά χρώματα που έχει επιλέξει η εφαρμογή, ώστε να προσδιορίζεται ο ρυθμός μείωσης ή αύξησης των περιπτώσεων.  

Σημειώνεται ότι η Google αντλεί δεδομένα από τρεις πηγές: το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τους New York Times και τη Wikipedia, που λαμβάνουν τα δεδομένα τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους δημόσιους ή κυβερνητικούς οργανισμούς υγείας. Τέλος, οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες και για τις 220 χώρες στις οποίες λειτουργούν οι Χάρτες της Google.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα