Έρευνα: Αγγελίες για εργαζόμενους από τουριστικές επιχειρήσεις - Ποιες ειδικότητες έχουν ζήτηση

12 Jun 2020, 10:13 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Έρευνα: Αγγελίες για εργαζόμενους από τουριστικές επιχειρήσεις - Ποιες ειδικότητες έχουν ζήτηση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά από τρεις και πλέον μήνες αδράνειας, αβεβαιότητας και ερωτηματικών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αυξάνονται έστω με αργούς ρυθμούς οι δημοσιεύσεις αγγελιών εύρεσης προσωπικού, από τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι εν λόγω αγγελίες αναρτώνται είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook, στοχεύοντας σε τοπικό επίπεδο, είτε στις έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες ευρέσεως εργασίας.

Σύμφωνα με δειγματοληπτική έρευνα που πραγματοποίησε το Tornos News, την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση στις νέες αγγελίες που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες με εξειδικευμένο αντικείμενο στην εύρεση εργασίας και ζητείται προσωπικό για διάφορες θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα. Συνολικά, δημοσιεύθηκαν 169 νέες αγγελίες, εκ των οποίων οι 55 αφορούν σε καμαριέρες και προσωπικό καθαριότητας, 43 σε σερβιτόρους και barista, 28 σε μάγειρες και βοηθούς κουζίνας, 16 σε ρεσεψιονίστ, 14 σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και  13 σε διάφορες ειδικότητες, όπως θέσεις σε γραφεία ενοικιάσεως σκαφών και αυτοκινήτων, καθώς και σε καταστήματα ειδών δώρων.

Οι τομείς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, είναι οι καμαριέρες, το προσωπικό καθαριότητας και οι σερβιτόροι. Φέτος, παρατηρείται μια σαφής αύξηση σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, στην ειδικότητα των υπευθύνων καθαριότητας, που σε πολλές περιπτώσεις διαχωρίζεται από την ειδικότητα της καμαριέρας.

Οι περιοχές της χώρας μας με τη μεγαλύτερη προσφορά σε θέσεις εργασίας, είναι τα νησιά των Κυκλάδων, η Αττική και η Βόρεια Ελλάδα.

Όσον αφορά στις αγγελίες που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοχεύοντας κυρίως σε εργαζόμενους που διαμένουν στις εκάστοτε περιοχές, δειγματοληπτικά για τα νησιά των Κυκλάδων δημοσιεύθηκαν ιδιωτικά κατά μέσο όρο 35 αγγελίες προσφοράς εργασίας, για την Αττική 19 και για περιοχές της Βορείου Ελλάδας αναρτήθηκαν 32 αγγελίες, απευθείας από τοπικές επιχειρήσεις. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα