Eρευνητικό έργο στην Ελλάδα για ανάπτυξη Υπερευαίσθητων Μοριακών Τεστ κορωνοϊού σε ξενοδοχεία και παραλίες

21 May 2020, 09:49 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Eρευνητικό έργο στην Ελλάδα για ανάπτυξη Υπερευαίσθητων Μοριακών Τεστ κορωνοϊού σε ξενοδοχεία και παραλίες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

ο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρά σε ερευνητικό έργο με τίτλο Ανάπτυξη Υπερευαίσθητων Μοριακών Τεστ, Τύπου NGS, για την Ανίχνευση και τη Μοριακή Ταυτοποίηση RNA ιού SARS-CoV-2 σε Αστικά Λύματα και Τουριστικές Δομές προϋπολογισμού 91.000 ευρώ, διάρκειας μέχρι 31-3-2021.

Στο συγκεκριμένο τεστ μετά την ανάπτυξή του, θα προσδιοριστεί η ευαισθησία και η επαναληπτικότητά του ενώ θα εφαρμοστεί σε περιβαλλοντολογικά δείγματα. Επιπλέον, στόχος είναι να αποτελέσει μια νέα μεθοδολογία για επιπλέον εφαρμογές στην κλινική εργαστηριακή ανάλυση. Η συγκεκριμένη ανάλυση μπορεί να πραγματοποιείται σε περιβαλλοντικά δείγματα (δείγματα επιφανειών, δείγματα λυμάτων και απορριμμάτων, σε ξενοδοχεία, σε παραλίες κ.α.) και να διευκολύνει την επιτήρηση σημείων αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να έχει προστιθέμενη αξία τόσο για το ΕΚΠΑ όσο και για την υγεία και την οικονομία του κοινωνικού συνόλου. Εκτός των προτεινόμενων εφαρμογών θα μπορεί, με μικρές τροποποιήσεις, να εφαρμοστεί σε βιολογικά δείγματα ασθενών, καθώς και για άλλα παθογόνα στο περιβάλλον. Επιπλέον, το τεστ μπορεί να κατοχυρωθεί ως πιθανή πατέντα καθώς και να προκύψουν δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα