Υγειονομικοί έλεγχοι σε ξενοδοχεία ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

01 Apr 2019, 10:03 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Υγειονομικοί έλεγχοι σε ξενοδοχεία ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης από τους 45 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Αθηνών αποφασίστηκε ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς.

Στο πλαίσιο αυτό θα διενεργηθούν επιπλέον υγειονομικοί έλεγχοι μεταξύ άλλων σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία και γηροκομεία για την ασφάλεια των νερών. Επίσης, θα γίνει έλεγχος της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών και Βαρβακείου και άλλων Περιφερειακών αγορών ενόψει των εορτών.

Ειδικότερα, θα εντατικοποιηθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, σε ξενοδοχειακές μονάδες (και τις λειτουργούσες εντός αυτών επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και κολυμβητικές δεξαμενές), σε ανθυγιεινές εστίες, λόγω καταγγελιών που αφορούν απορρίμματα σε εγκαταλειμμένες κατοικίες, διατήρηση κατοικίδιων ζώων, ρύπανση από περιστέρια, των ζητημάτων  που προκύπτουν στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των προσφύγων και των μεταναστών, των αστέγων (π.χ. έλεγχοι σε εγκαταλελειμμένα κτίρια), καθώς και ο καθαρισμός και η απολύμανση σοβαρών ανθυγιεινών εστιών στα όρια της περιοχής ευθύνης τη Διεύθυνσης και η απολύμανση αντίστοιχων σοβαρών ανθυγιεινών εστιών σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής από τους Απολυμαντές της Υπηρεσίας.

Παράλληλα, θα γίνουν έλεγχοι  τήρησης της νομοθεσίας και η εξέταση των καταγγελιών περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε χώρους εργασίας, οι δειγματοληψίες τροφίμων, πόσιμων & εμφιαλωμένων νερών, νερών των κολυμβητικών δεξαμενών, ο έλεγχος κεντρικών μονάδων κλιματισμού για ύπαρξη λεγεωνέλλας, καταγγελιών πολιτών που αφορούν σε τρόφιμα, καθώς και συνθήκες υγιεινής επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών.

Τέλος, θα διενεργηθούν νυχτερινοί υγειονομικοί έλεγχοι για την ηχορύπανση από μουσική των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα