Premier Inn: 2 στους 5 Βρετανούς τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό διακοπών

13 Jun 2024, 15:38 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Premier Inn: 2 στους 5 Βρετανούς τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό διακοπών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο στους 5 Βρετανούς ξεπερνούν σε τακτική βάση τον προϋπολογισμό των διακοπών τους, δαπανώντας κατά μέσο όρο 475 δολάρια περισσότερα από τον αρχικό σχεδιασμό του ταξιδιού.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το Μάιο του 2024 η Censuswide για λογαριασμό της αλυσίδας ξενοδοχείων Premier Inn, σε δείγμα 1.008 ανθρώπων οι οποίοι ταξίδεψαν την περασμένη διετία στο εξωτερικό.

Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (54%) ηλικίας 16-24 ανέφεραν ότι εάν αγοράσουν εισιτήρια για τουριστικές ατραξιόν μήνες πριν από το ταξίδι, η περιήγηση δίνει την αίσθηση της ελευθερίας, ενώ πάνω από τους μισούς (51%) ανέφεραν ότι οι δαπάνες στο αεροδρόμιο δεν μετρούν ως μέρος των εξόδων των διακοπών.

Πάνω από το ένα τρίτο (35%) μάλιστα ανέφερε ότι εάν δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την μετατροπή νομίσματος, νιώθει ότι η αγορά δεν μετράει στα έξοδα των διακοπών.

Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς (51%) ηλικίας 25 έως 34 ετών συμφώνησαν ότι εάν έχουν μετρητά σε διαφορετικό νόμισμα, αισθάνονται ότι πρέπει να τα ξοδέψουν πριν τελειώσουν οι διακοπές και ότι η πραγματοποίηση αυτών των αγορών είναι «δωρεάν». Η ίδια γενιά είπε ότι αισθάνεται ότι χάνει χρήματα εάν ένα προϊόν είναι σημαντικά φθηνότερο στο εξωτερικό και δεν αγοράζει περισσότερες μονάδες από αυτό.

Όλες οι γενιές συμφωνούν (66%) ότι τα αγαπημένα τους λεωφορεία «hop-on hop-off» δίνουν την αίσθηση ότι είναι φθηνότερα από τη χρήση ταξί ή κοινής χρήσης, λόγω της δυνατότητας να τα χρησιμοποιούν πολλές φορές.

Η 45-54 αποκαλύφθηκε ως η ηλικιακή ομάδα που είναι πιο πιθανό να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό διακοπών. Σχεδόν οι μισοί (47%) ηλικίας 45-54 ετών δήλωσαν ότι συνήθως υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό των διακοπών τους με το 14% να αναφέρει ότι δεν ορίζει καν προϋπολογισμό. Ακολούθησαν τα άτομα ηλικίας 35-44 ετών, με τα άτομα ηλικίας 55+ να έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να κάνουν υπερβολικές δαπάνες, με λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο (28%) να λέει ότι συνήθως το κάνουν.

Η έρευνα εξέτασε επίσης σε ποιο βαθμό αυτές οι ηλικιακές ομάδες τείνουν να δαπανούν υπερβολικά χρήματα, με τα τρόφιμα να προκαλούν περισσότερο από κάθε άλλο αυτές τις υπερβολικές δαπάνες. Οι ηλικιακές ομάδες 25-34 (52%), 35-44 (65%), 45-54 (66%) και 55+ (60%) είπαν ότι τα κύρια γεύματα είναι η περιοχή που πλήττει περισσότερο τον προϋπολογισμό τους, και ακολουθούν τα αλκοολούχα ποτά και τα σνακ.

Επίσης, τα άτομα ηλικίας 55+ αυξάνουν τις δαπάνες τους περισσότερο για διάφορα βασικά τρόφιμα στις διακοπές σε σύγκριση με το σπίτι, όπως πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο σε εστιατόριο, κοκτέιλ, παγωτό και σάντουιτς. Οι ηλικίες 45-54 ακολουθούν στη δεύτερη θέση, με τους 25-34 να ξοδεύουν 12% περισσότερο κατά μέσο όρο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα