Τουρισμός: Το 80% των Ευρωπαίων θα ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι – Η "παρακμή" των Workations

11 Jun 2024, 14:35 | ΤΑΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Το 80% των Ευρωπαίων θα ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι – Η "παρακμή" των Workations

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 80% των Ευρωπαίων επιθυμεί να ταξιδέψει, παρά τις προκλήσεις του πληθωρισμού, της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και της αειφορίας του περιβάλλοντος, όπως προκύπτει από το 32ο Βαρόμετρο Διακοπών της Europ Assistance Group. Ωστόσο το αντίστοιχο ποσοστό των Γερμανών δεν ξεπερνάει το 74%.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024 από την Ipsos Public Affairs και βασίζεται σε έρευνα σε 21.000 ανθρώπους σε 21 χώρες, αποκαλύπτει ότι οι λόγοι για τους οποίους οι Γερμανοί εμφανίζονται πιο διστακτικοί από άλλες εθνικότητες στα ταξίδια είναι ο πληθωρισμός και πόλεμοι, όμως και η κλιματική αλλαγή, η οποία φέρνει κύματα καύσωνα στις χώρες του Νότου, αναφέρονται ως επίσης σημαντικός λόγος αποφυγής των ταξιδιών.

Πέρυσι, η εργασία σε συνδυασμό με τις διακοπές (Workation) χαρακτηριζόταν ακόμα ως τάση, η οποία όμως έχει αρχίσει να υποχωρεί με μόλις το 27% των Ευρωπαίων επιθυμεί να εργαστεί από τον προορισμό διακοπών, 6% λιγότεροι από πέρυσι. Όσον αφορά τους Γερμανούς, το 31% δήλωσε ότι θα ήθελε να συνδυάσει διακοπές και εργασία, όμως και εδώ παρατηρείται πτώση 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο ταξιδιωτικός ενθουσιασμός έχει αυξηθεί σημαντικά σε όλες τις περιοχές του κόσμου από το 2022, ιδιαίτερα στην Αυστραλία, αλλά και στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, υποδηλώνοντας μεγάλη επιθυμία για ταξίδια μετά την πανδημία. Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι πρωτοστατούν όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές: περισσότερα από τα δύο τρίτα (68%) σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές, υποδηλώνοντας μια βαθιά ριζωμένη παράδοση, ειδικά στη Νότια Ευρώπη, όπου η επιθυμία για εξερεύνηση νέων προορισμών είναι έντονη. Αντίθετα, τα καλοκαιρινά ταξίδια είναι λιγότερο συνηθισμένα σε άλλες περιοχές: μόνο οι μισοί περίπου Αυστραλοί (47%) και Αμερικανοί (53%) και ακόμη λιγότεροι Ιάπωνες (29%) προετοιμάζονται για καλοκαιρινές διακοπές φέτος.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα