Βρετανικός τουρισμός: Στροφή στις Staycations και στις διακοπές στα Ελληνικά νησιά

07 Jun 2024, 12:30 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανικός τουρισμός: Στροφή στις Staycations και στις διακοπές στα Ελληνικά νησιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Staycations και τα Ελληνικά νησιά θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για τους Βρετανούς που θα κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με νέα δεδομένα της διαφημιστικής εταιρίας που παρέχει συνδέσμους χορηγίας σύστασης περιεχομένου σε διαφημιστικούς συνεργάτες, Taboola.

Η Taboola ανέλυσε τις τάσεις αναγνωσιμότητας στο δίκτυο εκδοτών  μέσων ενημέρωσης του Ην. Βασιλείου τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να εντοπίσει για ποιους προορισμούς διαβάζουν οι Βρετανοί ενόψει της υψηλής σεζόν.

Τα δεδομένα, έδειξαν ότι τα άρθρα που σχετίζονται με Staycation παρουσίασαν αύξηση της αναγνωσιμότητας κατά 1.800% τις τελευταίες 45 ημέρες. Τα άρθρα για παραλίες του Ην. Βασιλείου ήταν με διαφορά τα πιο δημοφιλή σε αναγνωσιμότητα από κάθε άλλο προορισμό, συγκεντρώνοντας 17 εκατ. θεάσεις τον περασμένο μήνα. Όσα αναφέρονταν στην Αγγλία ως προορισμό διακοπών διαβάστηκαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ως προς το εξωτερικό, η αναγνωσιμότητα των άρθρων που σχετίζονται με τα Ελληνικά νησιά παρουσίασε άνοδο 55%, τη μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο προορισμό του εξωτερικού, συγκεντρώνοντας 1 εκατ. θεάσεις.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι...

-Τα άρθρα που σχετίζονταν με το Σίδνεϋ και το Μαιάμι παρουσίασαν άνοδο αναγνωσιμότητας κατά 15% και 14% αντίστοιχα.

-Το κόστος του ταξιδιού αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πραγματοποίησή του, με το 42% να το αναφέρουν ως τον βασικό παράγοντα λήψης απόφασης για οικογενειακές διακοπές. Τα άρθρα για τον προϋπολογισμό διακοπών, την κρίση του κόστους ζωής και την αποταμίευση συγκέντρωσαν 13,8 εκατ. θέασεις από το Ην. Βασίλειο.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα