Αμερικανικός τουρισμός: Δεύτερη υψηλότερη ταξιδιωτική δαπάνη στον κόσμο για το καλοκαίρι του 2024

28 May 2024, 16:18 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανικός τουρισμός: Δεύτερη υψηλότερη ταξιδιωτική δαπάνη στον κόσμο για το καλοκαίρι του 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πολύ κοντά στην πλήρη ανάκαμψη σε επίπεδα 2019 βρίσκεται η διάθεση των Αμερικανών για ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, με το 57% να σκοπεύουν να ταξιδέψουν, όμως με μόλις το 39% εξ αυτών να έχουν κάνει ήδη κράτηση, ενδεικτικό της διάθεσης πολλών να κρατήσουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα διακοπών.

Αυτό προκύπτει από την νέα ετήσια έρευνα Βαρόμετρου Διακοπών 2024 που παρουσιάζει η Generali Global Assistance σε συνεργασία με την Europ Assistance και την Ipsos για την Αμερικανική ταξιδιωτική αγορά. Η έρευνα διεξήχθη από τις 27 Μαρτίου έως τις 22 Απριλιου του 2024 σε δείγμα 1.000 ανθρώπων από 21 χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι ΗΠΑ.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα...

-Το 57% των ερωτηθέντων από τις ΗΠΑ σχεδιάζουν να ταξιδέψουν κατά την περίοδο Ιούνιος – Σεπτέμβριος, που συμπίπτει με τη σεζόν καλοκαιρινών διακοπών στη Β. Αμερική.

-Οι ταξιδιωτικοί προϋπολογισμοί βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, με τη μέση δαπάνη των Αμερικανών να ανέρχεται σε 3.715 δολάρια αυτή τη χρονιά, αποτελώντας τη δεύτερη υψηλότερη στον κόσμο μετά από αυτή των Ελβετών.

-Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν από πιο νωρίς τις καλοκαιρινές αποδράσεις, με σχεδόν το 70% εξ όσων θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι να αναφέρουν ότι σχεδιάζουν τις διακοπές τους τουλάχιστον 2 μήνες πριν την ημερομηνία αναχώρησης για το ταξίδι.

-Το 50% θεωρεί ιδανικό προορισμό το εσωτερικό της χώρας τους, και το 21% το εξωτερικό.

-Ενώ το 49% των Αμερικανών συνεχίζει να προτιμά διακοπές σε παραθαλάσσιο προορισμό από τα city break (43%), ο αριθμός όσων θα ήθελαν να κάνουν ταξίδια με επίκεντρο τα tour (30%) παρουσιάζει αύξηση 11% από πέρυσι.

-Οι δύο ανερχόμενες τάσεις που αποκαλύπτει το εφετινό Βαρόμετρο για τους Αμερικανούς, αλλά και για όλες τις εθνικότητες ταξιδιωτών, είναι το «Slow Travel» και τα ταξίδια σε λιγότερο καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς. Οι τάσεις αυτές είναι  συμπληρωματικές, καθώς το Slow Travel ορίζεται ως ελευθερία χρόνου στην εξερεύνηση της τοπικής ιστορίας και κουλτούρας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος. Aνερχόμενες τάσεις είναι επίσης τα ταξίδια ευεξίας με επίκεντρο δραστηριότητες όπως η γιόγκα και τα detox retreats, αλλά και ο γαστρονομικός τουρισμός με επίκεντρο τα cooking classes κλπ.

-Ο πληθωρισμός αποτελεί την κορυφαία ανησυχία όλων των εθνικοτήτων, και προηγείται σημαντικά έναντι όλων των υπόλοιπων, απασχολώντας έντονα το 87% των Αμερικανών.

-Ο COVID-19 και οι παγκόσμιες ένοπλες συγκρούσεις ανησυχούν το 60% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα, αναφέροντας ότι αυτοί οι παράγοντες επηρέασαν τις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις

-Το 42% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα αγόραζαν ταξιδιωτική προστασία για τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα καταναλωτών από τις ακόλουθες χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Πολωνία, Τσεχία, Μαλαισία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αυστραλία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα