Booking.com: Το 54% των Αυστραλών θεωρούν σημαντικά τα αειφόρα ταξίδια αλλά όχι προτεραιότητα στην κράτηση

22 May 2024, 12:08 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Booking.com: Το 54% των Αυστραλών θεωρούν σημαντικά τα αειφόρα ταξίδια αλλά όχι προτεραιότητα στην κράτηση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 64% των Αυστραλών ταξιδιωτών επιθυμεί να ταξιδέψει με πιο αειφόρο τρόπο μέσα στο ερχόμενο 12μηνο, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της Booking.com για τη στάση των ταξιδιωτών στα αειφόρα ταξίδια, που διεξήχθη συνολικά σε 31.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο και 1.000 από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 54% των Αυστραλών πιστεύουν ότι τα αειφόρα ταξίδια είναι σημαντικά, όμως δεν αποτελούν κύριο μέλημά τους κατά τον σχεδιασμό ή την κράτηση ταξιδιού. Μάλιστα, για το 34% οι αναφορές στην κλιματική αλλαγή είναι κουραστικές.

Το 56% σκοπεύει να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας σε μελλοντικά ταξίδια, το 51% να χρησιμοποιήσει πιο αειφόρα μέσα μεταφοράς, και το 43% νιώθει ενοχές όταν κάνει λιγότερο αειφόρες ταξιδιωτικές επιλογές.

Το 71% επιθυμεί να αφήσει τα μέρη που επισκέφθηκε για διακοπές σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τα βρήκε, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 68% το 2023.

Όσον αφορά τα κίνητρα για περισσότερη αειφορία στα ταξίδια, το 42% ανέφερε ότι θεωρεί ότι είναι «το σωστό», το 16% ότι θα αναβαθμίσει την εμπειρία του ταξιδιού, το 11% ότι θα τους προσφέρει πιο αυθεντική εμπειρία της τοπικής κουλτούρας και το 7% ότι θα κάνει το ταξίδι πιο διασκεδαστικό.

Το 66% των ταξιδιωτών ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα γιατί δόθηκε σε κάποιο κατάλυμα πιστοποίηση αειφορίας το 2024, σε σύγκριση με αντίστοιχο ποσοστό 69% πέρυσι, υποδεικνύοντας την ανάγκη για απλή, ξεκάθαρη επικοινωνία όσον αφορά τις πιστοποιήσεις, που θα επιτρέπει την εύκολη λήψη αποφάσεων.

Σχεδόν τα 2 τρίτα (67%) δήλωσαν ότι το να βλέπουν αειφόρες πρακτικές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους εμπνέει να έχουν πιο αειφόρα συμπεριφορά.

Σχεδόν οι μισοί Αυστραλοί (47%) πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων των ταξιδιών και το 40% ότι οι πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών έχουν το κλειδί για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών παραγόντων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα