Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

15 Apr 2024, 10:47 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από τις μισές οικογένειες Βρετανών (54%) σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές μέσα στο ερχόμενο τετράμηνο έως εξάμηνο παρά το αυξημένο κόστος ζωής.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Legal & General σε δείγμα 2.000 Βρετανών, σύμφωνα με την οποία ο προϋπολογισμός των οικογενειακών διακοπών για φέτος ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 2.005 λίρες, έναντι 1.944 λίρες πέρυσι.

Ωστόσο, ο πρώτος παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση κράτησης οικογενειακών διακοπών είναι το κόστος του ταξιδιού (42%) και ακολουθεί η ελκυστικότητα του προορισμού (31%) και η προσωπική οικονομική κατάσταση (31%).

Εξ όσων ανέφεραν ότι επηρεάστηκαν από την κρίση του κόστους ζωής, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος που ανέφεραν ήταν η αυξημένη έμφαση στα μέτρα εξοικονόμησης κόστους (32%).

Ωστόσο το 46% των οικογενειών θεωρούν τις διαγενεακές οικογενειακές διακοπές, οι οποίες περιλαμβάνουν μέλη της άμεσης και ευρύτερης οικογένειας, κρίσιμης σημασίας.

Το 56% δήλωσε οτι συχνά ταξιδεύει μαζί με τον/τη σύντροφο, ενώ το 22% με φίλους και μόλις το 13% με γονείς και το 3% με ξαδέρφια και 2% με παππούδες.

Το μεγαλύτερο κίνητρο για κράτηση διαγενεακών διακοπών είναι η δημιουργία δυνατών αναμνήσεων με αγαπημένα πρόσωπα (38%).

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα