Barclays: Οι Βρετανοί προτιμούν ταξίδια στο εξωτερικό παρά διακοπές εσωτερικού

05 Mar 2024, 14:18 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Barclays: Οι Βρετανοί προτιμούν ταξίδια στο εξωτερικό παρά διακοπές εσωτερικού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H ζήτηση για διακοπές στο εξωτερικό υπερτερεί της ζήτησης για ταξίδια εσωτερικού στην αγορά του Ην. Βασιλείου, ενώ οι καταναλωτές δίνουν ξεκάθαρη προτεραιότητα στη δημιουργία αναμνήσεων από την αγορά αγαθών.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα νέας έρευνας της Barclays στις δαπάνες των καταναλωτών μέσω καρτών τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο Φεβρουάριος ήταν θετικός μήνας για τα ταξιδιωτικά γραφεία, όπου σημειώθηκε ισχυρότερη ανάπτυξη (10,1%) από τον Ιανουάριο (8%), με άνοδο 15,3% στις συναλλαγές, και με σχεδόν τα τρία τέταρτα των καταναλωτών (73%) να αναφέρουν ότι θα κάνουν διακοπές το 2024.

Οι δαπάνες στις αεροπορικές εταιρίες παρουσίασαν τον Φεβρουάριο αύξηση 9,6% με άνοδο συναλλαγών 20,3%. Ωστόσο, ο κλάδος των ξενοδοχείων, resort και καταλυμάτων είχε τη μικρότερη ανάπτυξη (+0,3%) από τον Απρίλιο του 2023, με τις συναλλαγές από μήνα σε μήνα να παρουσιάζουν μείωση 0,8%, ενδεικτικό της τάσης των Βρετανών να επιλέγουν αποδράσεις στο εξωτερικό παρά στο εσωτερικό της χώρας τους με staycations, σύμφωνα με την τράπεζα.

Οι συνολικές δαπάνες μέσω κάρτας για ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, παρουσίασαν άνοδο 9,3%.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα