Τουρισμός: Η Ελλάδα στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς στον κόσμο στο... κυνήγι της προσφοράς

13 Feb 2024, 16:14 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Η Ελλάδα στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς στον κόσμο στο... κυνήγι της προσφοράς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Eλλάδα είναι ανάμεσα στους 10 προορισμούς στον κόσμο που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σύγχρονων ταξιδιωτών οι οποίοι επιδιώκουν να περιορίσουν το κόστος διακοπών τους, σύμφωνα με έρευνα της βάσης δεδομένων κόστους ταξιδιών, Price of Travel σε δεδομένα αναζητήσεων της Google που αφορούν ταξιδιωτικές προσφορές.

Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην 7η θέση των κορυφαίων αναζητήσεων βάσει του αριθμού αναζητήσεων που συγκέντρωσε για προσφορές διακοπών, με μερίδιο 1,56%.

Πρώτος προορισμός αναδείχθηκε η Καραϊβική (70,9%) και ακολούθησαν το Άμστερνταμ (4,6%), το Λονδίνο (3,7%), το Παρίσι (3,4%), το Μπαλί (3,24%), η Ινδία (2,1%), [η Ελλάδα], η Ευρώπη (1,48%), η Μαδρίτη (1,34%) και, τέλος, η Νέα Υόρκη (περίπου 1%).

Ειδικά οι ταξιδιώτες από τη Β. Αμερική εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για προσφορές διακοπών στη Νέα Υόρκη, με αγορές όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, η Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο και η Τζαμάικα να δίνουν προτεραιότητα σε αυτήν λόγω των οικονομικών πτήσεων.

Το Λονδίνο ήταν ο πιο περιζήτητος προορισμός σε όλο τον κόσμο για ταξιδιώτες που αναζητούν προσφορές, και σε 12 χώρες ήταν ο κορυφαίος προορισμός αναζητήσεων.

Παράλληλα, οι Ισπανόφωνες Μαδρίτη και Κολομβία προσέλκυσαν μεγάλη προσοχή από ταξιδιώτες της Λ. Αμερικής για οικονομικά ταξίδια.

Στην Ευρώπη, το Λονδίνο αναδεικνύεται ως ο νούμερο 1 προορισμός επιλογής, με 10.000 μηνιαίες αναζητήσεις. Η Νιγηρία είχε το ισχυρότερο ενδιαφέρον για οικονομικά ταξίδια στο Λονδίνο και ακολούθησαν το Ντουμπάι και η Αίγυπτος.

Τα δεδομένα έδειξαν μια ξεκάθαρη προτίμηση των ταξιδιωτών να κάνουν οικονομία στις πτήσεις, με το 70% των χωρών να δίνουν προτεραιότητα στις αναζητήσεις για low cost αερομεταφορείς.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα