Τουρισμός 2024: 8 στους 10 Αμερικανούς επιλέγουν τα ταξίδια ως δαπάνη προτεραιότητας

12 Feb 2024, 14:39 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός 2024: 8 στους 10 Αμερικανούς επιλέγουν τα ταξίδια ως δαπάνη προτεραιότητας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 84% των Αμερικανών καταναλωτών δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού το 2024 και μόλις το 5% δεν θεωρούν σημαντικό το να προβλέψουν για τις ταξιδιωτικές δαπάνες τους.

Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρίας eDreams ODIGEO και της OnePoll.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι νεαρότερης ηλικίας Αμερικανοί τείνουν περισσότερο από τις μεγαλύτερες ηλικίες να λαμβάνουν αποφάσεις για το πώς και που θα ταξιδέψουν βάσει της ψηφιακής συνδεσιμότητας ή της κοινωνικής συμπερίληψης.

Η υγεία και η ασφάλεια είναι οι απόλυτες προτεραιότητες των Αμερικανών, όπως δήλωσαν οι μισοί ερωτηθέντες όλων των ηλικιακών βαθμίδων. Η τάση αυτή είναι πιο ενισχυμένη στις ηλικίες άνω των 55 ετών, με το 63% εξ αυτών να αξιολογούν σημαντικότερη την ασφάλεια και το 69% το κόστος ταξιδιού.

Το 42% δίνει προτεραιότητα στο κόστος των διακοπών με το 64% των Baby Boomers να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό και τις μικρότερες ηλικίες νοιάζονται λιγότερο. Ειδικότερα, το 32% των Αμερικανών ηλικίας κάτω των 34 ετών δίνουν προτεραιότητα στο κόστος ως παράγοντα επιλογής διακοπών.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το 27% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-24 αξιολογούν τα brand και τους προορισμούς που προσφέρουν εμπειρίες κοινωνικής συμπερίληψης ως κορυφαίους παράγοντες επιλογής διακοπών, έναντι μόλις 17% των ταξιδιωτών άνω των 65. Στις ΗΠΑ, το 29% των Baby Boomers δίνει προτεραιότητα σε αυτόν τον παράγοντα στα ταξίδια, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 44% για τους Millennials και Gen Z.

Το 35% των Gen Z δίνουν σημασία στην ψηφιακή συνδεσιμότητα για επικοινωνία και εργασία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ως απόλυτη προτεραιότητα στα ταξίδια, έναντι 7% των άνω των 65 ετών.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα