Η Ελλάδα τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός για τους Βρετανούς το 2024 – Προσφέρει καλύτερο value από τη χώρα τους!

12 Feb 2024, 13:12 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Ελλάδα τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός για τους Βρετανούς το 2024 – Προσφέρει καλύτερο value από τη χώρα τους!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tρίτος πιο περιζήτητος προορισμός διακοπών για το 2024 αναδεικνύεται η Ελλάδα για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την έρευνα Destination Index της YouGov που διεξήχθη τις τελευταίες 30 ημέρες.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών, το 8% των Βρετανών ανέφεραν προτίμηση για διακοπές στην Ελλάδα το 2024, και αντίστοιχο ποσοστό ανέφερε την Ιταλία, με πρώτη τους επιλογή (17%) το Ην. Βασίλειο και δεύτερη την Ισπανία (15%). Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα του 2023, η Ισπανία βρισκόταν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων.

Στην κατάταξη ακολουθούν η Γαλλία (7%), η Πορτογαλία (7%), οι ΗΠΑ (6%), η Ιρλανδία (5%), η Γερμανία (4%) και η Νέα Υόρκη (3%).

Επτά στους 10 προορισμούς που αναδείχθηκαν ως οι πιο περιζήτητοι για τους Βρετανούς είναι Ευρωπαϊκοί.

Η έρευνα Destination Index καταγράφει ορισμένα μεγέθη που παρέχουν πληροφορίες για τις προτιμήσεις προορισμών βάσει της Ποιότητας, της Εντύπωσης, του Value και της Ικανοποίησης. Η ανάδειξη του Ην. Βασιλείου στην πρώτη θέση της κατάταξης οφείλεται, σύμφωνα με την YouGov, περισσότερο στην ευκολία των διακοπών εσωτερικού παρά στην επιθυμία και  παρότι αποτελεί το πιο πιθανό προορισμό ταξιδιών από τους Βρετανούς δεν λαμβάνει κορυφαίες αξιολογήσεις σε οποιοδήποτε από τα 4 μεγέθη.

Όσον αφορά το value, οι Βρετανοί αξιολόγησαν τη χώρα τους με 8, έναντι 25 της Ελλάδας και 31 της Ισπανίας. Σε επίπεδο καλής εντύπωσης, το σκορ του Ην. Βασιλείου ήταν 41 έναντι 35 της Ελλάδας και 54 της Ισπανίας.

Ωστόσο στον δείκτη ικανοποίησης, το Ην. Βασίλειο σημείωσε 53, έναντι 55 της Ισπανίας, και 34,2 της Ελλάδας.

Τέλος, η Ισπανία συγκέντρωσε της υψηλότερη βαθμολογία σε επίπεδο ποιότητας, με σκορ 27 έναντι 24 του Ην. Βασιλείου και 22 της Ελλάδας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα