Τουρισμός: Ένας στους 3 Αμερικανούς ταξίδεψε περισσότερο φέτος έναντι του 2019

29 Nov 2023, 12:38 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Ένας στους 3 Αμερικανούς ταξίδεψε περισσότερο φέτος έναντι του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από το 80% των Αμερικανών ταξιδιωτών έκαναν τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό ταξιδιών το 2023 σε σύγκριση με την προπανδημική περίοδο, πάνω από το ένα τρίτο (35%) ταξίδεψαν περισσότερο από ποτέ, σχεδόν οι μισοί (48%) το ίδιο και λιγότεροι από το ένα πέμπτο (17%) λιγότερο.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας «Fall Traveler Sentiment and Safety Survey» που διενήργησε η Global Rescue Companies που ειδικεύεται στις υπηρεσίες περίθαλψης, ασφάλειας, εκκένωσης και διαχείρισης ταξιδιωτικού κινδύνου.

Παρα το αυξημένο κόστος των ταξιδιών, τα εμπόδια στις πτήσεις και τις ελλείψεις προσωπικού, οι περισσότεροι ερωτηθέντες (66%) δεν ακύρωσαν τις διακοπές τους το 2023 και πάνω από το ένα τρίτο (38%) δεν ανέβαλε τα ταξιδιωτικά του σχέδια. 

Λιγότεροι από 5% δήλωσαν ότι χρειάστηκε να ακυρώσουν τουλάχιστον ένα ταξίδι λόγω αυξημένου κόστους και λιγότεροι από ένας στους 10 ανέβαλαν το ταξίδι.

Το 58% δεν συνάντησε περιπτώσεις sold-out σε οποιοδήποτε από τα ταξίδια του,όμως σχεδόν ένας στους τρεις (30%) δήλωσε ότι δεν έκανε κράτηση υπηρεσίας επειδή ήταν sold out και μόλις το 7% ότι δεν προχώρησε σε κράτηση τρεις ή περισσότερες φορές για τον ίδιο λόγο.

Το 67% έκανε αναφορά σε περιπτώσεις πτήσεων sold out, το 41% σε κατάλυμα και το 16% σε εστιατόρια.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα