Τουρισμός: Γιατί ένας στους 5 Βρετανούς μετανιώνει αμέσως μετά την κράτηση διακοπών

29 Mar 2023, 14:54 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Γιατί ένας στους 5 Βρετανούς μετανιώνει αμέσως μετά την κράτηση διακοπών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το ένα πέμπτο των βρετανών ταξιδιωτών μετανιώνουν για την κράτηση διακοπών αμέσως μετά το σχεδιασμό τους, ενώ το 34% να δηλώνουν δυσαρεστημένοι μετά την επιστροφή από τις διακοπές και το ένα τέταρτο να εύχεται να είχε διαλέξει άλλη συντροφιά στο ταξίδι.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του βρετανού τουρ οπερέιτορ On the Beach, οι Βρετανοί ταξιδιώτες παραδέχονται ότι έχουν χαραμίσει κατά μέσο όρο 1.111 δολάρια σε ταξίδια τα οποία εύχονται να μην είχαν πραγματοποιήσει.

Οι κακές εμπειρίες στο ξενοδοχείο, η επιλογή λάθος προορισμούς και η κακή διασκέδαση ήταν οι κορυφαίοι λόγοι απογοήτευσής τους. Πάνω από το ένα τέταρτο (26%) παραδέχονται ότι νιώθουν άγχος κατά την επιλογή της συντροφιάς στα ταξίδια, με αποτέλεσμα τελικά να μετανιώνουν την απόφασή τους.

Στην πλειονότητά τους (67%) οι Βρετανοί επιλέγουν τις διακοπές τους με κριτήριο το value for money. Το 75% δήλωσε ότι θα δαπανούσε λιγότερα για αγορές φρούτων και λαχανικών ή για βραδινές εξόδους, προκειμένου να εξοικονομήσει το απαιτούμενο ποσό χρημάτων για τις διακοπές. Σύμφωνα με τη βρετανική ένωση ταξιδίων, ΑΒΤΑ, στα τέλη του 2022 το 61% των Βρετανών σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτή τη χρονιά, με το 31% να αναφέρει ότι θα έκανε κράτηση νωρίτερα από το κανονικό προκειμένου να επιτύχει καλύτερες τιμές διακοπών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα