Τουρκία: Αυξημένες έως και 60% οι τιμές των ξενοδοχείων στο Μπόντρουμ το καλοκαίρι του 2023

06 Feb 2023, 14:57 | ΤΑΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρκία: Αυξημένες έως και 60% οι τιμές των ξενοδοχείων στο Μπόντρουμ το καλοκαίρι του 2023

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To 1,5 εκατ. αναμένεται να φτάσει ο αριθμός τουριστών που προσδοκά για το 2023 το Μπόντρουμ της Τουρκίας, έναντι ενός εκατ. το 2022, ενώ ο μακροχρόνιος στόχος του προορισμού είναι τα 5 εκατ. τουριστών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μπόντρουμ (BODER), Ömer Faruk Dengiz, εκτιμά ότι η αύξηση αυτή θα βασιστεί στην αύξηση του αριθμού προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων, καθώς και στην αύξηση των αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό λόγω της έναρξης δύο νέων πτήσεων από το Μάρτιο.

Ο πρόεδρος της BODER τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής σεζόν, τα ξενοδοχεία της περιοχής αναμένεται ανεβάσουν τις τιμές από 40% έως 60%, λόγω του πληθωρισμού αλλά και του γεγονότος ότι οι επιχειρηματίες κάνουν μεγάλες προσπάθειες να προσφέρουν εκπτώσεις ενθαρρύνοντας τις προκρατήσεις, όπως μεταδίδει η Turkiye Turizm.

Ο κ. Faruk Dengiz συνέστησε στους Τούρκους ταξιδιώτες να μην χάσουν τις προσφορές που φτάνουν στο 45%, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι από το Μάρτιο αναμένεται η έναρξη των διεθνών τουριστών με εκτιμήσεις για αυξημένη ζήτηση από το Ην. Βασίλειο, αλλά και από τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πολωνία.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα